Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Actualul centru de vaccinare din Caransebeș, de la sala de sport a Școlii Generale 8 din cartierul Cazărmii, va fi mutat în Piața Gugulanilor, imediat după ce vor fi puse la punct ultimele detalii ce țin de buna funcționare a spațiului respectiv!

Mai exact, e vorba de partea rezervată spațiilor comerciale de lângă hala de lactate, nedată încă în folosință, unde pe viitor caransebeșenii și cei din zonele apropiate se vor putea imuniza. Primarul Felix Borcean a anunțat această relocare, după ce a fost întrebat, din nou, în ședință, de consilierii locali despre situația de la Generală 8. Acolo, mai mulți profesori, părinți și elevi s-au plâns că e prea frig afară pentru ca orele de sport să fie ținute pe terenul asfaltat din curtea școlii.

„Am plecat imediat în căutarea unui loc și locul pe care l-am identificat pentru relocarea centrului de vaccinare este hala nouă pe care momentan nu o folosim, partea nefolosită de la parter care urma să fie folosită pentru agenți economici. Până se va popula o vom folosi ca centru de vaccinare. Am recurs la această variantă după ce am vizitat niște spații private. Am fost la BRD, sediul aparține unui agent privat, BRD pleacă din locația respectivă, dar doctorul Borcău de la DSP a  spus că nu este conform, acolo sunt niște circuite. Am fost și vizavi de <<Traian Doda>>, unde a fost fast-food, părea ok, chiria era undeva la 1.300 de euro pe lună, dar apoi a venit altcineva cu ideea să mergem în piață, să vedem. Acolo sunt toate circuitele, doar că nu avem WC, acum rezolvăm și această problemă și în momentul când avem toată infrastructura, mutăm centrul de vaccinare la piață și eliberăm sala de sport, sper eu ca într-un timp cât mai scurt. Piața e ok, e vânzoleală. Ne-am gândit și la mall, ne-ar fi costat, piața e a noastră, nu ne costă nimic, decât utilitățile, dacă mă duc la un privat…”, le-a explicat Borcean aleșilor locali.

Și chiar dacă s-au mai auzit comentarii gen „cum să faci centru de vaccinare în piață?” sau „băgați o promoție la brânză pentru cine se vaccinează”, cei mai mulți dintre consilieri au înțeles oportunitatea relocării centrului de vaccinare în Piața Gugulanilor.

JCS-R.M.