Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Ioan Popa, primarul Reşiţei, vorbea cu dezamăgire despre respingerea proiectului vizând cumpărarea depoului de tramvaie, fapt ce periclitează unul dintre cele mai mari proiecte din istoria postdecembristă a municipiului, a cărui valoare este de 25 de milioane de euro.

„Am luat toată calea de rulare de 11 kilometri, de la Kaufland, până sus, la Moara Juracek, şi eu personal, împreună cu colegii mei de la Patrimoniu, nu am reuşit să identificăm altă parcelă de teren unde am putea să facem alt depou pentru tramvaie“, a precizat primarul Ioan Popa. Pentru un depou funcţional care să permită inclusiv întoarcerea garniturilor, este nevoie de o suprafaţă de teren de cel puţin 5.000 de metri pătraţi. În plus, „depoul trebuie să fie poziţionat astfel încât, atunci când tramvaiele ies din el, să fie cât mai aproape de marea masă a locuitorilor, pentru că altfel îl puneam la Moara Juracek, în Muncitoresc. Dar până ajung eu acolo să colectez reşiţenii din Micro 3, Micro 4, trec 35-40 de minute. Şi seara merg cu el gol. Adică sunt timpi morţi“, a conchis Popa.

7 Comments

 1. Acum, e clar pentru toata lumea ca atat dimensiunea terenului pe care s-a construit prima data depoul, amplasamentul in cartierul cel mai populat al orasului, cat si optimizarea transportului/rentabilitatea il face greu de inlocuit!
  Asteptam vestile bune, avizarea s continuarea proiectului!

  • Faceti!… scoateti, … introduceti!
   Atentie la limba romana, bunul nostru cel mai de pret! Gramatica plange!…
   Aici „ți” face parte din verbe, persoana a II-a plural; se scrie despărțit prin cratimă de un verb la imperativ, când „-ți” este forma prescurtată a pronumelui tie, îți,-ti!..
   Uneori gresim din neatentie, alteori din nestiinta, dar cine ne poate impiedica sa verificam sau/si sa invatam la orice varsta, mai ales cand ne exprimam public!?….

 2. Ce tot vreti cu tramvaiele alea ???!!!
  Ne-am saturat de dopurile pe care le faceau tramvaiele in circulatie.
  Daca vreti tramvaie face-ti alta linie pe partea cealalta a Barzavei, nu pe bulevard.
  Mai degraba scoate-ti liniile vechi de tramvai si asfaltati din nou bulevardele pe care erau linii de tramvai.
  Nu introduce-ti din nou un mijloc de transport care aduna in spatele lui toate masinile.

  • Ştii ceva? Mai bine să facă maşinilor alt drum, pe partea cealaltă a Bârzavei. Să aibe interzis să fumege printre blocuri. În ziua de azi un oraş modern este un oraş fără maşini. Reşiţa însă este sufocată de ele. Şi de fumul lor. Şi de rahaţi de câine peste tot, dar asta este deja altă temă.

 3. Intr-o Europa divizata de astazi, orice investitie este ireala. Omenirea se pregateste de criza. O criza profunda cu implicatii catastrofale. Nici un euro sa nu mai aruncati pe geam. Securizati toate zonele in care banul public migreaza. Sanatatea si Educatia sint singurele domenii in care se poate face ceva. In alte domenii (Armata..) este tarziu sa se mai faca ceva.

 4. Nu este o investiție prea mare pentru Reșița cumpărarea depoului, acel loc fiind cam singurul de dimensiunea respectivă din oraș. Dacă totuși nu se va materializa proiectul cu tramvaiele, acesta rămâne un bun de valoare în patrimoniul municipiului.
  Dacă există și cea mai mică posibilitate de a avea din nou tramvaie, ar trebui să ne „agățăm” cât putem de tare de aceasta. În orice zonă din țară în care s-a investit în infrastructură a crescut nivelul de trai și bunăstarea locuitorilor. Nu trebuie să mai plecăm urechea la cei care vor doar liniște, telenovele, căldurică, păpică etc.
  P.S. ar fi interesantă o detaliere a modului în care s-a vândut depoul și a motivului pentru care tramvaiele au fost tăiate sau vândute, atâta timp cât erau în stare bună. Mai bine le făceau cadou timișorenilor, ale lor sunt modele mai vechi și mai slabe, dar tot nu le-au dus la fier vechi, au refăcut șinele și merg foarte bine…

  • Adevăr grăieşti, cel care a vândut depoul şi a tăiat tramvaiele ar trebui castrat cu acid sulfuric. Picătură cu picătură. La fel şi consilierii care a aprobat asemenea nemernicie. Şi care sunt, aproape toţi, consilieri şi în prezent. De aia e linişte privitor la ce fărădelegi s-au făcut. Că tot ei le-au făcut.

Adaugă comentariu