Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Partida din AFC Voința Lupac și CSM Reșița de sâmbătă, 12 martie, s-a încheiat cu scorul de 3-1 în favoarea liderului, în etapa a XVI-a a Ligii 3, Seria a VII-a!

Pentru Lupac a deschis scorul Emanuel Jinga, iar băieții pregătiți de Dan Alexa au întors soarta partidei după pauză, prin Drăghiceanu și prin dubla lui Mediop. CSM Reșița rămâne lider solitar, iar Lupacul se luptă pentru clasarea în primele patru echipe.

„A fost un meci așa cum ne-am așteptat, pe o suprafață de joc de mici dimensiuni, care a avantajat foarte mult echipa gazdă. Lupacul ne-a dat o replică dârză, așa cum ne-am așteptat de altfel. Îi felicit pe cei de la Voința pentru joc, în schimb noi am obținut o victorie meritată și nu cred că s-a pus în niciun moment problema câștigătoarei. Am controlat jocul de la un capăt la altul, chiar dacă am început meciul de la scorul de 1-0. Deși nu ne-a fost ușor am reușit să punem presiune pe adversar. Lupacul s-a apărat cu toată echipa, dar noi am arătat că avem clasă și mă bucură această victorie. Tot timpul primul joc este greu și mă bucură aceste trei puncte. Le mulțumim suporterilor din galerie pentru susținere și cred că și ei au fost fericiți după această victorie”, a declarat Dan Alexa, antrenorul CSM Reșița.

„A fost un joc strâns în prima repriză. Cei de la Lupac au încercat să joace, au avut dăruință, dar sincer să fiu, n-am avut emoții prea mari. Am avut încredere în jucătorii noștri și mă bucur că am câștigat. În fotbal se poate întâmpla orice, dar trebuie să ne atingem obiectivul, acela de-a promova”, a spus și Cristi Bobar, președintele CSM Reșița.

Tehnicianul Boșco Vișatovici, de la Voința Lupac, a lăudat echipa din Valea Domanului, dar a precizat și faptul că elevii săi trebuie să muncească mai mult: „Am întâlnit liderul campionatului, o echipă bună, experimentată și solidă. Per ansamblu cred că am făcut o primă repriză foarte bună, când am și condus cu scorul de 1-0. Din păcate, adversarul a întors scorul prin valoarea individuală a jucătorilor. Până la urmă sunt mulțumit de jocul prestat de băieții mei și este clar faptul că obiectivul nostru este calificarea în play-off. Mai avem două jocuri grele și trebuie să le tratăm cu maximă seriozitate. Avem nevoie neapărat de patru puncte ca să prindem play-off-ul. Băieții trebuie să vină mai mult la antrenamente și trebuie să se pregătească și mai bine. Mai avem mult de muncă. Totuși mai sunt două etape, iar apoi vom trage linie și vom vedea unde suntem”.

CSM Reșița: Sebastian Micu, Cornel Ardei, Ștefaniță Manolache, Ștefan Bărboianu, Valentin Munteanu, Amir Jorza, Ionuț Cioinac, Ion Vasluian, Marian Drăghiceanu, Valentin Lazăr și Ndiaye Mediop. Rezerve: Cristian Zimmermann, Sergiu Rimovecz, Nicușor Fota, Iulian Ciubotaru, Nicolae Sima, Laurențiu Breșneni, Alexandru Negru, Aboubacar Gakou și Călin Cristea.

Voința Lupac: Cătălin Căpățână, Vichente Marcu, Dragoș Circa, Milorad Banac, Andreea Săndescu, Cristian Danci, Andrei Vaștag, Emanuel Jinga, Flavius Lucica, Denis Arjocan și Christian Popa. Rezerve: Dragoș Trașcă, Denis Jivan, Dan Ovidiu, Demetris Cristodulo, Cătălin Bagherea, Robert Dalea, Alexandru Giurică, Bogdan Bărbulescu și Rafael Hrudei.

În etapa a XVII-a, CSM Reșița va juca pe 19 martie, acasă, cu CS Gilortul Târgu Cărbunești, în timp ce Voința Lupac se va deplasa la Târgu Jiu pentru partida cu ACS Viitorul Pandurii 2.

JCS-Ștefan Moraru