Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Asta promite primarul Ioan Popa, pe lângă refacerea şi modernizarea mai multor artere din Luncă.

Interpelat de consilierii PSD vizavi de costurile mari pe care le implică studiile de fezabilitate pentru proiectele pe care Reşiţa le are în plan, primarul Ioan Popa a explicat pe ce s-a fundamentat rectificarea bugetară făcută în acest sens: „Sunt două studii de fezabilitate pe care le derulăm în perioada imediat următoare care pot fi finanţate pe Axa 4 POR, de Mobilitate Urbană: unul este Centrul Civic care are 2,2-2,3 hectare, şi aici estimarea noastră de schimbare – în primul rând schimbarea suprafeţei de pardoseală de la 2,5 centimetri la o suprafaţă serioasă, carosabilă, 90-100 de milimetri; şi celălalt – modernizarea celor şase străzi care vin de la Poliţie şi unesc A.I. Cuza cu Revoluţia din Decembrie. Moise Groza l-am făcut pe banii noştri anul trecut, şi am luat toate celelalte străzi. Mă refer la Gratz, unde e Generală 6, unde e sediul PSD-ului (George Enescu – n.r.), piaţa mică din Luncă, la Bielefeld, care leagă de sus, scările din Moroasa, până înspre un pod pietonal pe care-l propunem, şi strada din spatele universităţii. Toate cele şase străzi de la Moise Groza în sus, pe care vrem să le păstrăm în primul rând cu sens unic, cele care au sens unic. Vrem să punem piste de biciclete, parcări longitudinale, cu copaci din două în două locuri de parcare, cam aşa cum scrie cartea. Şi ăsta a fost un motiv pentru care am fost la Baden Baden (Germania – n.r.), vrem să vedem cum se lucrează acolo aceste străzi în interiorul cartierelor, în combinaţie de asfalt, cu piatră cubică, cu piste de biciclete. Pentru că eu vreau să renunţăm la ideea de a turna covoare asfaltice şi de a impermeabiliza terenul Reşiţei. Avem nevoie, şi ţările civilizate, oraşele mari îşi permeabilizează terenurile, adică lasă să treacă apa, pun structuri prin care apa de ploaie să poată să fie absorbită de teren. Pentru că, vedeţi, pluvialele în general nu fac faţă la căderile mari de ploaie“.

Potrivit edilului, Centrul Civic ne va costa undeva la 3 milioane de euro, iar cele şase străzi – undeva la 1,5-2 milioane de euro. „Eu cred că nu e o problemă, dacă avem speranţe să atragem 6 milioane de euro, să investim câteva zeci de mii într-un studiu de fezabilitate, pentru că el se trimite ulterior la finanţator“.

5 Comments

 1. SUNTEM PREA SARACI SA FACEM LUCRARI IEFTINE ( PROASTE , SCUMPE SI DE MULTE ORI ACEIASI LUCRARE) DAR DE CE SA FIE BUNE SI TRAINICE ? DE UNDE SUNT DOMII ? P.S.D. ATI DAT PARCARIILE CELE MAI IMPORTANTE DIN RESITA, ATI PUS BORDURI SI DALE , ATI CIRPIT ORASUL DE IN FIECARE PRIMAVARA ARATA CA DUPA O PLOAIE DE METEORITI , ATI VINDUT (EXTERNALIZAT ) TRANSPORTUL IN COMUN , CRED CA AVEM CEL MAI MARE TARIF LA GUNOI DIN TARA ( A FOST EXTERNALIZAT ) PARCUL INDUSTRIAL GOL … ACUM CA SA RECUPERAT TRANSPORTUL LA PRIMARIE E ? SA ARANJAT PUTIN PE BIRZAVA ? SA INFRUMUSETAT CITE CEVA ? S-AU CUMPARAT AUTOBUZE ? NU MAI STIU … CEVA LA DOBINZI LA CREDITE …

 2. Am auzit ca s-a oferit Filipescu sa le plateasca din banii lui.
  I s-a facut rusine ca trebuie sa le mai plateasca inca odata resitenii.

  • Filipescu? Aaaa…da,a zis ca da resitenilor si un bonus de 20%.
   Omul face parte din „clasa” alora care le-a mers bine in comunism,iar in capitalism le merge si mai bine.Ca el sunt destui in Resita! Dumnezeu stie cati or fi in tara…
   In alta ordine de idei,am aflat ca traseistul ex-deputat Blanaru a fost propus de PSD in Conducerea CNSAS.Ce studii are ‘mnealui si unde facute?
   Profit de postare sa transmit domnului ex ca la brutaria dumnealui de la Polivalenta ar fi cazul sa oblige angajatii sa puna o folie de celofan pe produsele expuse,nu de alta dar vine vara,apar mustele….Pofta buna domnule ex!

 3. Sa il puna la plata pe Filipescu pentru renovarea centrului civic ca el a contractat lucrarea la vremea respectiva ,o lucrare tiganeasca nu europeana cum ar trebui sa fie.Sper ca primarul acutal si consilierii locali vor face orasul Resita sa fie estetic si util oamenilor care i-au votata in 2014. Sa vad introdus tramvaiul asa cum am vazut la Cluj si alte oras din Europa (Elvetia,Austria,Londra,Germania,Franta,Suedia),piste pentru biciclisti ,regularizarea raului Barzava ,toate locuintele renovate de pe drumul principal (fatada),mai multi pomi plantati in parcuri si renovarea parcului de locmomotive,spitalul judetean modernizat, refacerea drumurilor si trotoarelor din orasul nostru,precum si modernizarea iluminatului public (montarea de lampi cu LED ).
  Mult succes domnilor ,urmaresc cu atentie la tot ce se face in orasul Resita ! .

 4. daaa, e grozav, faceti centrul orasului ca in rest se traieste ca in evul mediu. gunoiul luat din 3-4 zile , ploaia nu are unde sa se scurga, nu putem face jogging, decit in centrul civic, ca in rest te maninca ciinii,s.am.d. fecice de cei ce traiesc in centrul orasului.

Adaugă comentariu