Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – CSM Reșița a câștigat cu 3-1 partida cu Clubul Sportiv al Armatei Steaua, în etapa XVI-a a Ligii 2!  În tribune a fost o atmosferă de meci mare, cu peste 5.000 de spectatori, iar Guardia Ultra și Peluza Sud Steaua au făcut spectacol ca la un meci de primă ligă!

Cei 600 de suporteri steliști au făcut deplasarea la Reșița, au cântat și aruncat cu torțe încă din startul partidei, dar au fost reduși la tăcere, mai ales în repriza a doua, de prestația jucătorilor de la CSM Reșița. CSA Steaua nu a arătat deloc ca o echipă care ar vrea să promoveze, chiar dacă nu are drept, iar Reșița după acest rezultat s-a apropiat la doar două puncte de play-off.

Partida a început bine pentru Reșița, iar în minutul 20, Drăghiceanu a executat excelent o lovitură liberă de la aproximativ 20 de metri de poartă, mingea a lovit bara transversală, a căzut în careul mic, de unde Rimovecz a reluat cu capul în poarta goala pentru 1-0. Apoi, în minutul 34, Bogdan Chipirliu a reluat din 6 metri, iar dintr-o deviere nefericită a lui Elton da Silva scorul devenea 1-1.

Reșița a ieșit mult mai motivată de la cabine, iar imediat după pauză a înscris două goluri. Rossonerii au obținut un penalty în minutul 48 prin Burlacu, care a fost faultat de David Maftei. Drăghiceanu i-a adus în avantaj pe reșițeni din lovitura de la 11 metri, iar după doar două minute, tot el a reușit „dubla” cu un șut de la 15 metri.

CSM Reșița: I. Rus – Dolghi, Elton da Silva, Rimovecz – Gomboș, Dudea, D. Fărăgău, Fota – Drăghiceanu, Andr. Burlacu – Lascu Rezerve: Mereu – Mensah, Cega, Fr. Cristea, Chera, Napoleone, Al. Negru, Bărboianu, Cip. Rus. Antrenor: Flavius Stoican.

CSA Steaua: Frănculescu – Drăghici, Vîrtej, Beța, Ad. Ilie – Ceceri, Rober Sierra, Mancuso, Dav. Matei – Nacho Heras, Chipirliu Rezerve: H. Iancu – Dav. Maftei, Gab. Dumitru, Bărbulescu, Raicu, Chunchukov, Boiciuc, Pau Miguelez, Rz. Florea. Antrenor: Daniel Oprița.

În etapa a XVII-a, CSM Reșița va juca, în deplasare, pe 2 martie, cu CSM Slatina. Deocamdată, Reșița e pe 7 în clasament, dar poate fi depășită de Viitorul Târgu Jiu sau Csikszereda, care au un meci mai puțin.

JCS-Ștefan Moraru