Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – CSM Reșița a câștigat sâmbătă, 11 martie, cu scorul de 4-0, cu CSC Ghiroda și Giarmata Vii, în etapa a XVI-a a Ligii 3, Seria a VIII-a!

Prima parte a meciului a fost una echilibrată, în care rosso-nerii nu și-au creat prea multe șanse de-a marca, iar în finalul primei reprize Reșița a fost salvată de dubla paradă a portarului Zimmermann. Totodată, unul dintre cei mai experimentați jucători, Laurențiu Breșneni, a ieșit accidentat. După pauză, fața echipei s-a schimbat odată cu golul înscris din penalty de atacantul Alexandru Dane. Antrenorul Cheregi s-a dovedit a fi inspirat la schimbări, deoarece rezervele Gakou Aboubacar și Robert Petre au înscris fiecare un gol, iar Vlad Chera și-a trecut și el numele pe lista marcatorilor. Reșița s-a impus cu 4-0 și s-a distanțat astfel la 6 puncte de Ghiroda.

„Cred că a fost o victorie meritată având în vedere modul cum au decurs ostilitățile. Mă așteptam și eram sigur că va fi un meci echilibrat, cu un adversar bun, cu jucători care au calitate. Vreau să-i felicit pe băieți pentru maniera cum au abordat meciul. Repriza a doua a fost una foarte bună făcută de noi. Săptămâna de dinaintea acestui meci am început-o foarte greu. Am avut niște probleme cu niște jucători, în sensul că am avut mulți accidentați. Dar, spre meritul tuturor, și aici aș vrea să felicit staff-ul medical și kinetoterapeutul, președintele, care au făcut tot ceea ce au putut pentru ca acești fotbaliști să fie recuperați. Una peste alta, o luăm de la capăt, deoarece mai avem două etape, iar apoi va începe play-off-ul. Vrem să atingem vârful de formă în play-off, deoarece acolo vor fi adevăratele finale. Le-am spus la pauză la jucători că vom avea oportunități în repriza a doua să înscriem și așa a și fost. Erau un pic agitați, i-am îndemnat la calm, deoarece eram sigur că vor veni și golurile. Drăghiceanu are probleme la genunchi și nu am vrut să risc. Probleme medicale am mai avut la Mensah, Dane, Aboubacar și mai nou s-a accidentat și Breșneni. Suprafețele de joc sunt un pic cam dure pentru această perioadă, dar nu avem ce face. Față de alte cluburi avem condiții chiar bune de pregătire. Cred în continuare în noii jucători că vor aduce un plus. Aveam și eu alte așteptări de la unii, dar în perioada care urmează vor avea destule oportunități să se afirme!”, a declarat antrenorul Călin Cheregi.

CSM Reșița: Cristian Zimmermann, Ștefan Bărboianu, Cornel Ardei, Sergiu Rimovecz, Alin Dudea, Vlad Chera, Ionuț Popescu, Alexandru Dane, Laurențiu Breșneni, Alexandru Negru și Remus Trancă. Rezerve: Cătălin Căpățână, Gabriel Gomboș, Nicușor Fota, Bogdan Szijj, Robert Petre, Marian Drăghiceanu, Alfred Mensah, Aboubacar Gakou și Velcotă Sebastian.

În penultima etapă a campionatului, Reșița va juca pe 17 martie, în deplasare, cu CS Avântul Periam. Ultimul joc va fi pe 25 martie, acasă, cu Crișul Chișineu Criș, iar apoi va urma play-off-ul.

JCS-Ștefan Moraru