Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – După două etape în care Reșița n-a luat niciun punct, echipa pregătită de Flavius Stoican s-a impus sâmbătă, 28 septembrie, cu scorul de 3-1 în fața Concordiei Chiajna, în etapa a VIII-a a Ligii 2!

Căpitanul Alin Dudea a revenit în primul 11 după o accidentare care l-a ținut departe de gazon câteva săptămâni și s-a simțit din plin acest lucru, fiind și cel care a deschis scorul în minutul 17, când a executat perfect o lovitură liberă de la aproximativ 20 de metri. Formația pregătită de Ilie Poenaru a restabilit egalitatea în minutul 24 prin puștiul Ghimfus Giovani, care l-a învins printr-o scăriță pe portarul David Dincă. Fotbaliștii reșițeni au reacționat, iar în minutul 33 Haită i-a pasat magistral lui Moussa, care a făcut 2-1 cu un șut la colțul lung din marginea careului mic.

CSM Reșița a început repriza a doua cum nu se putea mai bine, iar în minutul 47, dintr-un corner, Dolghi a trimis cu capul în transversală, mingea a ajuns la Elton, care a înscris pentru 3-1. Până la finalul meciului formația oaspete nu a reușit să amenințe poarta lui tânărului portar Dincă, iar Reșița s-a impus fără prea mari emoții și rămâne în partea superioară a clasamentului.

De remarcat ar fi și evoluția lui Ianis Doană, fotbalist născut în 2007, care a reușit să-i dribleze, în mai multe rânduri, elegant și cu fără prea mare dificultate, pe jucătorii Concordiei, iar la o fază a fost tras de tricou în careu, însă centralul s-a făcut că nu vede, după ce chiar și arbitrul de rezervă a recunoscut că a fost fault. Deși are 17 ani, fiul lui Leo Doană, alături de Florian Haită, sunt printre puținii fotbaliști din echipă care au curajul să dribleze și au calitatea să scoată om din joc. Florian Haită este un fotbalist cu care formația reșițeană poată să spună că a dat lovitura, iar dacă nu dă gol, oferă pase decisive.

CSM Reșița: Dincă, Dolghi, Elton da Silva, Rimovecz, Chera, Dudea (cpt.), Cioiu, Fota, Haită, Doană, Samake. Rezerve: Mat. Goga – Bărboianu, Al. Negru, D. Fărăgău, Lascu, Jerdea, Rob. Burlacu, M. Angelov, Tucaliuc.

Concordia Chiajna: Oct. Vâlceanu, Ad. Iancu, Okpolokpo, Tsymbaliuk, Dobrescu, Aur. Ciuciulete, J. Rodriguez, Rob. Ion, Ghimfuș, Neicuțescu, Ad. Bălan (cpt.). Rezerve: Fara, Marc, Prejmerean, Dumbravă, Petcu, Boiciuc, A. Burcea, Dr. Manolache, Ad. Petre.

Formația lui Stoican este pe locul 5 în Liga 2, cu 14 puncte obținute în 8 partide. În etapa a IX-a, CSM Reșița va întâlni pe 5 octombrie, în deplasare, pe CS Mioveni.

JCS-Ștefan Moraru

Adaugă comentariu