Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – CSM Reșița a pierdut sâmbătă, 6 aprilie, partida cu CSC Dumbrăvița, scor 1-0 în favoarea timișenilor, în a II-a etapă a play-out-ului! Singurul gol al meciului a fost  o super-execuție, cauzată poate și de relaxarea portarului reșițean Ionuț Rus. În minutul 48, Dragan Paulevici l-a văzut ieșit pe acesta și a înscris pentru Dumbrăvița cu un șut de la aproximativ 40 de metri!

„Golul a venit în urma unei execuții senzaționale și aș vrea să felicit jucătorul gazdelor, deoarece astfel de execuții se văd mai rar. A fost un meci pe care l-am controlat, dar fără prea multe ocazii de a marca, iar pe care le-am avut le-am ratat. Nu anunța nimic golul primit, adică să simțim ceva presiune, doar că a fost acea execuție senzațională. Una peste alta, vreau să felicit gazdele pentru dorință, determinare și dăruire. Ne-am dorit să câștigăm această partidă, dar n-am reușit. La acest meci au avut șansa să evolueze jucătorii care n-au prins foarte multe minute pe teren, dar a fost păcat că am plecat fără puncte. Consider că nu meritam să pierdem acest meci, dar acesta este fotbalul. Ne-am recunoscut învinși, tabela a arătat scorul final. Chiar dacă a fost o execuție senzațională, trebuia s-o evităm. Imediat după gol am văzut un pic de blocaj aproximativ 10-15 minute. Apoi am încercat, am pus presiune, am fost prezenți în fața porții, dar fără ocazii clare. Am întâlnit și o echipă care s-a apărat destul de aglomerat în fața propriului careu și ne-a fost destul de greu să o desfacem. Rămâne rezultatul final și nu mai contează faptul că noi am fost echipa care încercat să marcheze. Au marcat gazdele și s-a terminat 1-0. Îmi doresc mult mai mult de la fiecare dintre jucători, deoarece în sezonul viitor ne vom dori mult mai mult decât în acest an. Obiectivul este rămânerea în Liga 2, anul viitor vrem mult mai mult, adică să ne batem pentru play-off. Trebuie să iau deciziile corecte în ceea ce privește primul 11 și lotul de 20. Nu mai vreau să dăm cadouri, ci să fim echipa care controlează jocul. Cu Dumbrăvița acest gol a fost un cadou, cu FC Argeș a fost la fel, am controlat jocul și am primit gol. Muncim, rătăm anumite situații cu seninătate, iar apoi facem astfel de cadouri. La meciul cu Dej am luat un astfel de gol din corner și uite așa trec meciurile și rămânem fără puncte. Dar la fel de adevărat este faptul că îi felicit pe jucătorii pe care-i antrenez, deoarece au reușit să acumuleze 28 de puncte, ceea ce ne dă o liniște pentru Liga 2. De aceea le-am dat minute celor care au jucat mai puțin. Avem șanse mari să avem drept de promovare în sezonul viitor. Se lucrează la acest aspect!”, a declarat antrenorul Flavius Stoican.

CSM Reșița: I. Rus – Gomboș, Erico da Silva (Mensah 81′), Al. Sabău, Dolghi, Chera – Dudea (cpt.), Napoleone (Drăghiceanu 46′) – Lascu, Fr. Cristea, Al. Neagu. Rezerve: Ct. Căpățână – Szijj, Bărboianu, Rimovecz, Dam. Isac, Cip. Rus, Doană.

CSC Dumbrăvița: P. Toroc – Rz. Morariu, Zurbagiu (cpt.), Gladun – Băluțoiu (Bg. Sima 67′), Andr. Olaru, Horcea (Gavra 85′), Martinov, Ghinescu (Sofran 73′) – B. Nortey, Paulevici. Rezerve: Trifon – Moțiu, Jorz, Neag, Paleacu, Cip. Dan.

După primele două etape din play-out-ul Grupei A, Reșița este pe locul 3, cu 28 de puncte. Metaloglobus este pe 2, cu 30, iar lider este Ceahlăul cu 31 de puncte. În etapa a III-a, CSM Reșița va juca pe 13 aprilie, pe teren propriu, cu Metaloglobus București.

JCS-Ștefan Moraru

FOTO: CSC Dumbrăvița