Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Reprezentanții CSM Reșița fac eforturi în această perioadă pentru ca echipa să aibă drept de promovare în Superligă, în sezonul competițional 2024/2025! Primii pași au fost deja făcuți, iar Cristi Bobar are mari speranțe că demersul inițiat de club în acest sens va fi un succes!

Un rol important în acest sens îl are și nou-înființata asociație a suporterilor, Asociația Toți pentru Metalul Reșița, care va fi parte din acest demers. „Suntem deja în discuții și vom face o asociație din care vor face parte Consiliul Județean Caraș-Severin, Primăria Reșița, SC Piețe Reșița SRL și Asociația Toți pentru Metalul Reșița. Consiliul Județean și-a desemnat deja reprezentații, iar la următoarea ședință vor fi desemnați și ceilalți membri, conform procedurilor. Noi trebuie să ne încadrăm până în luna iunie, atunci va trebui să depunem actele la Federația Română de Fotbal pentru a obține dreptul de promovare în sezonul viitor. Mai sunt unele proceduri de făcut la tribunal și la Agenția Națională pentru Sport. Suntem puțin într-o cursă contra cronometru, dar cred că vom reuși.”, a declarat Cristi Bobar, directorul CSM Reșița.

Șeful din Valea Domanului a spus că în cazul în care Reșița va obține dreptul de promovare, primul obiectiv în anul competițional viitor va fi intrarea în play-off. „Este greu și devreme să vorbim acum despre atacarea promovării în Superligă. Ne vom bate în sezonul următor cu echipe puternice, dar lotul cu siguranță că va fi întărit. Trebuie să luăm lucrurile treptat. Am reușit în mare parte în acest sezon să ne salvăm de la retrogradare și am fost foarte aproape de play-off. De asemenea, în sezonul viitor obiectivul va fi intrarea în play-off, iar apoi vom vedea dacă se va putea ataca și promovarea. Va trebui să ținem cont și de echipele care vor fi în anul următor în play-off, dar este cert faptul că vor fi formații puternice. Noi deja ne gândim la sezonul viitor și vom aduce în vară cel puțin trei fotbaliști peste ceea ce avem acum la echipă din punct de vedere al valorii.”, a mai spus Bobar.

Directorul Reșiței trage și un semnal de alarmă, fiind supărat pe jucători după primele două jocuri din play-out, în care fotbaliștii antrenați de Flavius Stoican au remizat cu Unirea Dej și au pierdut la limită cu Dumbrăvița. „Mai sunt câteva etape și vrem să vedem jucătorii la treabă. Nu vreau să-i văd plictisiți, ci motivați, deoarce la majoritatea dintre ei le expiră contractele. Vom trage linie în vară și vom vedea cine rămâne și cine nu. Mai sunt câteva meciuri în care pot demonstra că merită să rămână la Reșița și nu vreau să le dau impresia că deja au intrat în vacanță, chiar dacă suntem aproape salvați de la retrogradare. Sunt puțin supărat pe jucători pentru aceste două jocuri din play-out și sper că au înțeles mesajul meu.”, a încheiat Bobar.

CSM Reșița este pe locul 3 în play-out, cu 28 de puncte și va juca sâmbătă, acasă, de la ora 11, cu Metaloglobus București (30 de puncte).

JCS-Ștefan Moraru