Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Trupa lui Alexa a terminat la egalitate, scor 1-1, partida cu CSC Ghiroda și Giarmata Vii și s-a calificat mai departe cu scorul de 2-1 la general! În dubla decisivă pentru promovarea în Liga 2, rosso-nerii vor juca cu Dumbrăvița!

Răzvan Trandu de la Ghiroda a deschis scorul în minutul 41 printr-un șut frumos din afara careului, iar golul calificării Reșiței a venit în minutul 68, când Laurențiu Breșneni, din semifoarfecă, a marcat pentru 1-1. La mijlocul reprizei secunde, Valentin Munteanu a fost faultat în careu, dar arbitrul de centru n-a dictat lovitură de la 11 metri, fapt care l-a înfuriat atât de tare pe Alexa, încât tehnicianul rosso-nerilor a intrat pe gazon. În cele din urmă, arbitrul i-a arătat cartonașul roșu, iar antrenorul caransebeșean a văzut restul partidei din tribună. În ultimele minute ale meciului, Sebastian Velcotă a avut golul doi în picior, dar execuția sa lipsită de concentrare, cu poarta goală, nu și-a găsit ținta. S-a terminat 1-1 (2-1 la general pentru Reșița), iar rosso-nerii sunt la minimum 180 de minute de Liga 2.

„A fost o calificare grea, pentru că nu am reușit să fructificăm ocaziile pe care ni le-am creat. În prima repriză am avut câteva situații de a marca, nu multe, iar Ghiroda s-a apărat și a așteptat un contraatac. A venit acea execuție a lui Trandu, excepțională, și îl felicit, deoarece este fostul meu jucător și îl respect. Încă poate să joace fotbal la un nivel bun. Apoi, în repriza a doua nu cred că s-a pus problema și am reacționat ca o echipă care vrea să promoveze. S-a jucat practic numai în jumătatea adversă și pe lângă gol am avut două sau trei situații rarisime. Ocazia lui Velcotă este de poveste. Am fi putut închide scorul mai repede. Am trăit cu emoții și, la fel ca în tot sezonul, ocaziile pe care le avem nu le fructificăm. Una peste alta, este o calificare importantă și vom juca finala cu Dumbrăvița. Vom întâlni o echipă care joacă fotbal și este foarte imprevizibilă. Nu întâmplător Dumbrăvița a bătut 5-1 la Deva, iar apoi, în retur, Deva s-a impus cu 3-1. Urmează alte două jocurile grele și este bine că am egalat și am evitat prelungirile. Legat de lot, voi vedea în zilele următoare ce probleme medicale avem. Este bine că avem o săptămână la dispoziție să pregătim meciul cu Dumbrăvița așa cum trebuie”, a declarat antrenorul Dan Alexa.

CSM Reșița: Sebastian Micu, Ștefan Bărboianu, Nicolae Sima, Alin Dudea, Ionuț Cioinac, Ion Vasluian, Valentin Munteanu, Amir Jorza, Laurențiu Breșneni (cpt.), Marian Drăghiceanu și Ndiaye Mediop. Rezerve: Cristian Zimmermann, Valentin Lazăr, Nicușor Fota, Sergiu Rimovecz, Sebastian Velcotă, Călin Cristea, Alexandru Negru, Andrei Mura și Ștefăniță Manolache.

Ghiroda: Mikos, Coroiu, Rosus, Hecsko, Sporin, Stubu, Trandu, Pop, Grancea, Precup și Jichici.

Meciul tur dintre Dumbrăvița și CSM Reșița va avea loc sâmbătă, 4 iunie. Returul este programat pe data de 8 iunie, în Valea Domanului.

JCS-Ștefan Moraru