Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Alături de echipa de seniori, zece juniori au fost luați de Călin Cheregi în cantonamentul centralizat!

Din lotul Reșiței din stagiul de pregătire de la Băile Herculane au făcut parte: Gurin Denis (2006), Ursu Abel (2005), Paul Mereu (2005), Canea Patrick (2005), Negru Alex (2004), Gomboș Cristian (2005), Mihaly Robert (2005), Ivașcu Mario (2005), Dancea David (2006), Domil Cristian (2007), Miuțescu Antonio (2003).

Directorul Cristi Bobar și antrenorul Călin Cheregi își pun mari speranțe în tinerii din lotul Reșiței, iar șeful din Valea Domanului crede că doar prin muncă și seriozitate acești juniori se vor impune în primul „11”. Cel mai recent și bun exemplu de până acum ar fi Sergiu Rimovecz, născut în anul 2003, care a reușit să fie om de bază în centrul defensivei.

„Consider că întreg lotul s-a pregătit foarte bine în cantonamentul de la Băile Herculane. Este o perioadă grea pentru jucători, cu câte două antrenamente, dar din discuțiile avute cu antrenorul Călin Cheregi, băieții au răspuns foarte bine la efort. Urmează a doua parte a cantonamentului de iarnă la stadionul <<Mircea Chivu>>, unde vom juca marți, la ora 12, un amical cu Corvinul Hunedoara. Încercăm să îmbinăm două lucruri, primul să ne atingem obiectivul și să ajungem la barajul de promovare, iar al doilea lucru foarte important este creșterea tinerilor jucători. Le dăm încredere juniorilor din propria pepinieră, tocmai de aceea zece tineri fotbaliști s-au pregătit cu echipa mare în cantonamentul de la Băile Herculane. Călin Cheregi are o răbdare extraordinară cu ei. Majoritatea sunt la primul cantonament, le este un pic mai greu, dar trebuie să avem răbdare. Îi înțelegem, dar dacă vor să devină fotbaliști trebuie să le stea gândul doar la fotbal și să fie foarte atenți la alimentație și la timpul lor liber. Mă refer aici la Facebook, jocuri video, serile pierdute, nu sunt un lucru bun pentru a face performanță în fotbal. Întreg staff-ul a discutat acest lucru cu ei și cred că au înțeles. Vom avea răbdare cu ei, dar și ei trebuie să răsplătească această răbdare. Avem în lot exemple de fotbaliști cu mare experiență și de la care au ce învăța cei tineri. Mă refer aici la Cristian Zimmerman, Ștefan Bărboianu, Laurențiu Breșneni, Marian Drăghiceanu, care se pregătesc exemplar și care vor neapărat să ajungem în Liga 2.”, a declarat Cristi Bobar, directorul CSM Reșița.

JCS-Ștefan Moraru