Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Juniorii republicani A, conduși de antrenorul Leo Doană, au reușit să se califice în sferturile de finală ale Cupei României după ce au eliminat Ripensia Timișoara!

„În primul tur i-am învins pe cei de la Poli Timișoara. Ceea ce mă bucură pe mine foarte mult este faptul că încep să renască speranțele la Centrul de copii și juniori, la toate grupele. Odată cu aducerea coordonatorului Călin Cheregi avem o evidență clară la toți copiii, iar el discută foarte mult cu antrenorii de la centru. Săptămânal se țin ședinte în care se discută planurile de antrenament, deci suntem un pic mai organizați ca și până acum. Începem să ne apropiem de normalitate, deoarece aveam la centru mari lacune, le știm cu toții și nu trebuie să ni le spună toată lumea. Încercăm să corectăm tot ceea ce n-a fost în regulă până acum. De asemenea, avem juniori care se antrenează cu echipa mare. Chiar am avut o ședință zilele trecute cu Dan Alexa, Leo Doană, Dan Boltașiu și Călin Cheregi, iar fiecare dintre antrenorii de la juniori propun săptămânal câte doi jucători pentru a se antrena cu echipa mare. Dan Alexa a avut deschidere în acest sens și avem în vedere un număr de 14 juniori care vin prin rotație la antrenamentele echipei mari. Din cei 14, trei sau patru fotbaliști vor rămâne la echipa mare și li se va face contract. Avem nevoie de tineri și cu ghilimelele de rigoare, îi vom forța, chiar dacă au unele minusuri la forță și la alte calități motrice. Cu timpul sunt sigur că vor face pasul la echipa mare. Nu mai vreau să aducem jucători din altă parte. Indiferent de liga în care vom juca, juniori din altă parte nu vom mai lua. Antrenorul principal de la echipa mare trebuie să aleagă de la centrul nostru. Nu ne mai convine să luăm jucători care să joace jumătate de an, iar apoi să revină la echipele lor. Nu mai vrem să creștem juniorii altora. Performanța pe care a făcut-o Leo Doană până acum cu juniorii A este una foarte bună. Echipa a arătat foarte bine, s-a văzut că are dorință, atitudine și consider că avem un grup unit. Chiar mă bucur că începem să vorbim și despre Centrul de copii și juniori. Tragerile la sorți vor fi săptămâna viitoare”, a declarat Cristi Bobar, președintele CSM Reșița.

CSM Reșița (juniori A): Mereu, Gomboș, Veca, Rimovecz, Bălă, Mihaly, Canea, Ivașcu, Negru, Ursu.G, Ursu. A, Bud, Dîdu, Barb, Bâcleșanu, Hațegan, Tîrna. Antrenor: Leo Doană.

JCS-Ștefan Moraru