Caraş-Severin, Romania

CARAŞ-SEVERIN – Românii își vor petrece Crăciunul și Revelionul, așa cum era de așteptat, în stare de alertă. Din data de 14 decembrie, starea de alertă va fi prelungită pentru încă 30 de zile!

În urma ședinței Comitetului Național pentru Situații de Urgență, secretarul de stat în MAI, Raed Arafat, a anunțat că starea de alertă va fi prelungită cu 30 de zile. Vor trebui respectate, în continuare, măsurile de distanțare fizică, inclusiv de Revelion, dar și cea mai importantă dintre reguli – circulația după ora 23.00 doar cu motiv întemeiat. Guvernul a emis hotărârea de prelungire a stării de alertă. În plus, noul act normativ prevede să fie reglementată activitatea operatorilor de transport pe cablu care deservesc pârtiile de schi. „Dacă cabina are 20 de persoane, probabil că va fi stabilit că pot fi transportate 10 persoane”, a declarat Arafat.

De Crăciun și Revelion vor fi în vigoare aceleași măsuri ca până acum. Astfel că nu vor fi organizate petreceri în stradă în noaptea dintre ani. „De sărbători, gândiți-vă la sănătatea dumneavoastră, a familiei dumneavoastră și a celor în vârstă. Încercați cât de mult posibil să limitați numărul celor cu care vă întâlniți”, a mai spus Arafat.

JCS-N.C.