Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – De la acoperișul de la „Traian Doda”, până la repararea unor străzi, sunt lucrări care se derulează în aceste zile, asta și datorită vremii bune de la sfârșit de octombrie!

Potrivit primarului Felix Borcean, se lucrează pe trei fronturi, cu trei firme diferite, în diverse zone din Caransebeș, totul pe fonduri din bugetul local. „Chiar zilele acestea am intensificat o campanie de asfaltări în oraș. Am avut și câteva lucrări de reparații, avem licitate și câteva lucrări, o să fie lucrări și-n Pipirig, pe strada George Buitu, o stradă lungă, vor fi rigole, un proiect foarte frumos, așa cum ar trebui să fie toate proiectele din zonele de blocuri. O să mai avem reparații și în cartierul Racovița prin metoda aceea, de reciclare a materialului aflat la fața locului cu emulsie. Strada Alexandru Ioan Cuza, de care s-a tot vorbit, trebuie să o reabilităm, avem deja făcute proiectele pentru două străzi importante, A.I. Cuza și Episcop Nicolae Popeea, însă nu am putut să demarăm licitațiile pentru că pe acele străzi nu s-au introdus rețelele de canalizare sau apă și am recurs la o soluție de compromis. Există această tehnologie mai nouă, care are o rezistență destul de îndelungată și o să facem pentru mai multe străzi din municipiul Caransebeș această operațiune, astfel că până la implementarea unor proiecte sigure, mature, o să recurgem la această soluție de avarie, dar care va aduce confort cetățenilor din zonele respective și tuturor celor care circulă pe aceste artere”, a explicat edilul Caransebeșului.

Iar străzile nu sunt singurele aflate în atenția municipalității în aceste zile. Colegiul Național „Traian Doda” are parte de lucrări finanțate tot de primărie. „Se lucrează și la consolidarea planșeului de la <<Traian Doda>>, unde lucrările au fost abandonate de doi ani, nu am găsit constructor, e o lucrare destul de complexă și costisitoare în același timp. În același timp, în corpul dinspre parcare, <<La pisici>> cum i se spune, se repară acoperișul, acolo e altă lucrare”, a mai arătat Felix Borcean, adăugând că și pentru fântâna din Centrul Civic s-a găsit finalmente un constructor.

JCS-R.M.