Caraş-Severin, Romania

LĂPUȘNICU MARE. Unitatea Administrativ-Teritorială Comuna Lăpușnicu Mare anunță finalizarea proiectului cu titlul „Consolidarea capacității unității de învățământ Școala Gimnazială Lăpușnicu Mare, Comuna Lăpușnicu Mare, Județul Caraș-Severin, de gestionare a situației de pandemie generată de virusul Sars-Cov-2”, cod SMIS 149772, depus în cadrul Programului Operațional Infrastructură Mare 2014-2020, Axa Prioritară 10 Protejarea sănătății populației în contextul crizei sanitare cauzate de COVID-19, creșterea eficienței energetice și utilizarea surselor regenerabile de energie, Obiectivul Specific 10.1 Sprijinirea ameliorării efectelor provocate de criză în contextul pandemiei de COVID-19 și al consecințelor sale sociale.

Beneficiar: Comuna Lăpușnicu Mare

Valoarea totală a proiectului: 197.721,66 lei

Valoare finanțare nerambursabilă din FEDR: 191,911.66 lei

Obiectivul general al proiectului a constat în asigurarea echipamentelor si dispozitivelor necesare elevilor si cadrelor didactice in vederea protejarii sanatatii acestora, păstrării unei igiene corespunzatoare si pentru a limita raspandirea virusului SARS-CoV-2 in comunitate.

Obiectivele specifice îndeplinite ale proiectului sunt următoarele:

  1. Asigurarea unui numar de 3.400 masti de protectie pentru 46 de elevi inscrisi in unitatile de invatamant de stat din comuna Lăpușnicu Mare si a unui numar de 1.100 masti de protectie pentru 15 cadre didactice care isi desfasoara activitatea in cadrul unitatilor de invatamant.
  2. Asigurarea unui numar de 10 de viziere de protectie pentru cadrele didactice care isi desfasoara activitatea in cadrul unitatilor de invatamant de stat din comună.
  3. Dotarea unitatilor de invatamant preuniversitar de stat din Lăpușnicu Mare cu 360 litri dezinfectant de maini pentru elevii si cadrele didactice din aceste unitati de invatamant.
  4. Dotarea unitatilor de invatamant preuniversitar de stat din Lăpușnicu Mare cu 1.500 litri dezinfectant de suprafete pentru igienizarea spatiilor aferente acestor unitati de invatamant.
  5. Asigurarea unui numar de 650 de manusi sanitare pentru cadrele didactice care isi desfasoara activitatea in cadrul unitatilor de invatamant de stat din comună.
  6. Dotarea unitatilor de invatamant preuniversitar de stat din comuna Lăpușnicu Mare cu un numar de 10 nebulizatoare (1 nebulizator/sala de curs) necesare sterilizarii aerului.
  7. Dotarea unitatilor de invatamant preuniversitar de stat din Lăpușnicu Mare cu un numar de 5 termometre necesare in vederea masurarii temperaturii corporale a persoanelor implicate in procesul educational.
  8. Proiectul a fost implementat, fiind realizate monitorizarea si raportarea derularii proiectului.
  9. S-a efectuat promovarea proiectului, fiind realizată activitatea de informare cu privire la acesta.
  10. A fost realizat raportul de audit al proiectului.

Rezultatele obținute în urma implementării proiectului sunt:

  1. Depunerea proiectului si asigurarea gestionarii corespunzatoare a procesului de implementare a proiectului.
  2. Asigurarea actiunilor obligatorii privind transparenta pentru proiectul finantat din fonduri europene, conform prevederilor manualului de identitate vizuala.
  3. Asigurarea dotarilor si echipamentelor necesare in contextul gestionarii crizei COVID 19.
  4. Asigurarea pistei de audit si certificarea de catre un auditor independent (printr- un raport de audit) a documentelor de plata aferente proiectului. 

Data începerii proiectului:  01.10.2020

Data finalizării proiectului: 30.06.2023

 

 

 

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin

Programul Operațional Infrastructură Mare 2014-2020