Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Mai multe servicii care funcţionează în subordinea municipalităţii reşiţene se vor muta în sediu nou, sub cupola Casei de Cultură a Sindicatelor.

Multe sunt serviciile Reşiţei, cu sateliţi în cele mai îndepărtate colţuri ale urbei şi cu peste 800 de angajaţi, după cum reclama primarul Ioan Popa, care promitea nu demult şi o reformare a încrengăturii administrative a municipiului. O vreme, Hotelul Semenic, ruina de peste drum de Primărie, a făcut cu ochiul mai multor edili, însă ideea aducerii serviciilor Primăriei într-un spaţiu de cazare căzut în ruină s-a dovedit cam nerealistă, din cauza procedurilor greoaie, de durată şi a investiţiilor necesare. Aşa că soluţia ar putea fi Casa de Cultură.

Şeful administrativului reşiţean spunea că a luat legătura cu actualul director al edificiului cultural, care s-a arătat deschis la ideea primarului, urmând ca reprezentanţi ai administraţiei locale să identifice, în Casa de Cultură, un anumit tronson de clădire care să ofere spaţii propice amenajării de birouri. Acolo însă nu vor fi aduse servicii din alte părţi ale oraşului, ci cele care astăzi funcţionează în fostul sediu al Poştei Vechi, clădire aparţinând în prezent Romtelecom. „Vrem să ne mutăm de la Romtelecom, cu Evidenţa Populaţiei, Asistenţa Socială şi Fondurile Europene. Ne vom muta probabil într-o perioadă scurtă de timp la Casa de Cultură, pentru că cred că e mai bine să fim cu un picior deja acolo, pe de o parte, iar pe de altă parte, dincolo, la Romtelecom, plătim o chirie destul de mare“, ne-a explicat primarul Ioan Popa.

În Casa de Cultură ar urma să funcţioneze, chiar din această primăvară, Serviciul Public Comunitar Local pentru Evidenţa Persoanelor, Serviciul Public Direcţia de Asistenţă Socială şi Serviciul de Proiecte Europene. În trecut, Evidenţa Persoanelor îşi avea sediul la Poliţie, apoi la Blocul 800, iar Asistenţa Socială la Primărie. Poşta Veche şi-a deschis porţile pentru primele cărţi de identitate la jumătatea lunii februarie 2012. Şi în prezent asigură partee de evidenţă a persoanelor, serviciului reşiţean fiindu-i arondate 11 comune: Brebu Nou, Caraşova, Dognecea, Ezeriş, Fîrliug, Goruia, Lupac, Târnova, Văliug şi Zorlenţu Mare.