Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Ministrul Dezvoltării, Ion Ştefan, a semnat Ordinul de aprobare a indicatorilor tehnico-economici pentru investiția Complex sportiv Reșița str. Bârzăviţei – complexul Arsenal. „Investiţia se va realiza prin Compania Naţională de Investiţii“, ne-a spus directorul de cabinet în Ministerul Dezvoltării, Horia Irimia!

Practic, în zona Arsenal, la fosta fabrică de tunuri, se va face o bază sportivă de tip 1. Suprafața minimă de teren necesară construirii este de aproximativ 13.202 mp. Baza sportivă va avea un teren de fotbal cu dimensiuni omologate UEFA și FRF, cu nocturnă și tribune pentru 500 de spectatori şi un teren sportiv mic ce va fi tușat pentru minifotbal, handbal, baschet, tenis. De asemenea, vor mai fi construite o clădire de vestiare și administrativă și o parcare.

„Noi am preluat de la Arsenal acel teren care a fost în paragină, în schimbul datoriilor ce le aveau la Primărie. Am şi predat amplasamentul la CNI, iar acum domnul ministrul Ştefan, căruia îi mulţumesc, am văzut că a semnat ordinul pentru aprobarea indicatorilor tehnico-economici. Valoarea investiţiei se ridică la 1,8 milioane de euro, urmează să se liciteze lucrarea. Eu mă bucur că am reuşit să facem asta pentru că aş vrea cândva să modernizăm stadionul Mircea Chivu, care este emblematic pentru Reşiţa, iar atunci când vom lucra la stadion echipa să poată juca la Arsenal“, ne-a spus primarul Reşiţei, Nelu Popa.

JCS- Nina Curiţa