Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Primăria a urcat pe SEAP licitația pentru realizarea a 23,5 kilometri de piste de biciclete, investiție care se realizează prin proiectul “Sistem integrat de mobilitate urbană durabilă în municipiul Caransebeș”. Este un proiect finanțat prin Programul Regional Vest 2021-2027, despre care primarul Felix Borcean spunea recent că e cel mai dorit proiect al municipalității, cu piste de biciclete, cu transport electric și străzi și trotuare care vor fi reabilitate!

„Sunt patru trasee de piste: Traseul 1 merge de la fosta uzină Caromet până în Teiuș, acolo unde se conectează cu pista existentă de pe Dâlmă. Cel de-al doilea traseu leagă zona Caromet de Balta Sărată, traseul 3 face legătura între strada Muntele Mic și centură și apoi spre Parcul Teiuș, iar traseul 4 merge din zona centrală spre traseele 1 si 2. Încercăm astfel să realizăm infrastructura dedicată deplasărilor sigure și directe cu bicicleta și să valorificăm spațiile publice existente în aliniamentul traseelor pietonale cu mobilier urban. Sunt 23,5 kilometri de piste de biciclete, valoarea estimată a contractului de execuție lucrări fiind de 28.182.438,20 lei fără TVA.”, a explicat primarul Felix Borcean, edilul adăugând că achiziționarea de autovehicule de transport în comun și de stații de reîncărcare va fi realizată printr-o altă licitație, de aproape 15 milioane de lei. Ofertele constructorilor în cazul de față sunt așteptate până în data de 9 septembrie 2024.

Reamintim că pe lângă cei 23,5 kilometri de piste de biciclete, proiectul mai prevede 2 microbuze electrice, 1 autobuz electric, 2 stații de încărcare, un terminal transport public, modernizarea și extinderea a 11 km trotuare, modernizarea și asfaltarea a 2 km de carosabil, desenarea de marcaje tactile, montarea de indicatoare și achiziționarea de mobilier urban.

JCS-R.M.