Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Nu toți cei 500 de angajați ai Spitalului Municipal de Urgență Caransebeș vor primi stimulentul de risc care va fi acordat personalului din spitalele dedicate COVID, așa cum s-a crezut inițial!

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a revenit cu lămuriri, precizând că de stimulentul de risc de 500 de euro vor beneficia doar cei care lucrează într-un spital dedicat COVID şi care au avut legătură cu o persoană infectată COVID, de la poartă până la ieşire. Iar decizia finală aparține managerilor de spitale, pentru că aceștia cunosc cel mai bine situația. Așa că managerul spitalului caransebeșean i-a „liniștit” pe mulți din angajați.

„O să primească doar cei care au interacționat direct cu cei bolnavi COVID-19, așa spune OUG 43/2020. Eu unul, aș fi dat, într-adevăr, la toți care lucrează într-un spital COVID, aș fi dat la tot personalul, fie el medical sau nemedical, adică la toți care lucrează într-un spital COVID-19. Eu nu voi încălca legea, iar dacă Ministerul Sănătății va veni cu alte precizări, îi voi da cu mare drag. Managerul dă dispoziție pentru cine primește acest stimulent, iar eu am în spatele deciziei nominalizările făcute de medicii șefi de secție și coordonatori și vă anunț că au fost secții care au spus că nu au avut legătură cu pacienți COVID-19”, a precizat Adrian Cican, punând astfel capăt speculațiilor.

În altă ordine de idei, mai exact în ce privește infrastructura spitalului, Cican a anunțat că marți, 28 aprilie, vor fi inaugurate noua rețea de oxigen medical și o extindere a secției ATI cu 25 de paturi, cu dotări complete (tarchet, paturi ATI noi, saltele noi, stative, noptiere, fiecare pat cu alarmă de panică și oxigen, băi individuale total reabilitate). Mai mult, tot din această săptămână și tot potrivit declarațiilor managerului SMUC, spitalul va avea și un aparat RT PCR pentru testarea SARS COV2, producție franceză, cumpărat cu ajutorul Consiliului Județean Caraș-Severin, care va putea fi folosit efectiv de la jumătatea lunii mai.

JCS-R.M.