Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Cetățenii sunt invitați să participe la această ceremonie publică, de celebrare a țării, începând cu ora 13:00!

Cu ocazia manifestărilor dedicate Zilei Naţionale a României, Instituţia Prefectului Caraş-Severin, Consiliul Judeţean Caraş-Severin, Primăria Municipiului Reşiţa şi Garnizoana Reşiţa organizează ceremonia publică în data de 1 decembrie 2021, la ora 13:00, în Parcul Tricolorului. Invitația de a participa la această ceremonie este adresată atât cetățenilor municipiului Reşiţa, cât și reprezentanților autorităților publice locale, partidelor politice, asociaţiilor, ligilor şi fundaţiilor. Totodată, sunt invitați să participe și veteranii de război, cadrele militare în rezervă şi în retragere, elevii, studenţii şi reprezentanţi ai mass-media.

Ceremonia va fi precedată de realizarea dispozitivului de către Detaşamentul de Onoare, de introducerea în formaţie a drapelului de luptă al Batalionului 183 Artilerie Mixtă „General Ion Dragalina”, dar și de întâmpinarea oficialităților.

Începând cu ora 13:00, programul manifestării include: prezentarea onorului şi salutul drapelului de luptă al Batalionului 183 Artilerie Mixtă „General Ion Dragalina”; intonarea imnului naţional al României; oficierea serviciului religios și prezentarea semnificației Zilei Naționale a României de către un reprezentant al Serviciului Județean Caraș-Severin al Arhivelor Naționale. De asemenea, prefectul județului Caraş-Severin, Cristian Gâfu, președintele Consiliului Județean, Romeo Dunca și primarul municipiului Reșița, Ioan Popa, vor rosti alocuţiuni.

Mai mult decât atât, manifestarea va continua cu un scurt program artistic – prezentat de către eleve ale clasei de canto din cadrul Liceului de Arte „Sabin Păuța” din Reșița, la finalizarea căruia vor fi efectuate depuneri de coroane, jerbe și buchete de flori. La sfârșitul ceremoniei va fi realizat dispozitivul de defilare, urmând ca în jurul orei 14:25 să fie derulată defilarea detaşamentului de onoare, cu prezentarea onorului. Activitatea se va desfășura în conformitate cu măsurile pentru prevenirea şi combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

JCS–S.P.