Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Deşi inaugurată nu demult, Centura Caransebeşului are o serie de probleme, dar va primi bani pentru finalizare.

Lipsa stratului de uzură a făcut ca pe centura de ocolire a municipiului, inaugurată de oficialităţi în urmă cu o lună de zile, să apară deja primele gropi în partea carosabilă.

Iar asta, din cauză că firma Copisa, executantul lucrărilor, s-a văzut nevoită să amâne aplicarea stratului de uzură gros de patru centimetri, condiţiile meteorologice nefavorabile nepermiţând realizarea unor lucrări de asemenea anvergură.

Potrivit Companiei Naţionale a Drumurilor, întârzierea de la şoseaua de centură a Caransebeşului i-a costat până acum pe cei de la Copisa aproape opt sute de mii de euro, sumă cu care spaniolii au fost amendaţi. Lipsa stratului de uzură de pe cei 12 kilometri de şosea ocolitoare nu este singurul inconvenient pentru conducătorii auto care apelează la această variantă.

Spre exemplu, constructorul va trebui să rezolve tot în acest an şi problemele apărute în ce priveşte rigolele de scurgere a apelor pluviale, parapeţii de protecţie de pe cele trei pasaje, trei poduri şi patru viaducte, precum şi indicatoarele rutiere care lipsesc în anumite zone de pe şoseaua de centură.

Până în prezent, lucrările au costat aproape 36 de milioane de euro, 75 la sută din bani sunt fonduri europene, însă pentru finalizarea, în acest an, a ceea ce a mai rămas de executat, precum şi finisarea celor executate deja, firma Copisa va primi încă 10 milioane de euro de la Guvern.

Nina Curiţa