Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În ciuda zvonurilor apărute în ultimele zile, Tatian Diaconu, directorul CEETRUS România, ne-a declarat în exclusivitate că „proiectul mall-ului din zona Mociur nu se suspendă, este doar încetinit de criza COVID“!

Întrebat dacă investitorul ce vrea să revitalizeze Platforma Mociur l-a anunţat că are alte intenţii, primarul Reşiţei, Nelu Popa, ne-a declarat: „Am văzut ce s-a scris prin presa naţională, locală şi vreau să vă spun că acele articole nu au niciun fundament. Exact aşa cum am spus şi în urmă cu câteva zile, suntem prudenţi ca instituţie, companiile private sunt prudente. Însă, la nivelul CEETRUS nu s-a luat nicio decizie de suspendare a proiectului Mall-ului din Mociur“. Mai mult, în cazul în care criza sanitară ce a încetinit o lume întreagă trece mai repede, iar administraţia reşiţeană va putea sprijini la capacitate maximă investitorul, CEETRUS va face în perioada următoare cei doi mari paşi pe care îi are de făcut pentru mall-ul de la Reşiţa: să cumpere ultima parcelă de teren pe care o mai are de achiziţionat, să se facă Masterplanul şi automat Planul Urbanistic al Zonei.

„Să vedem cât de repede trece această criză. Dacă nu se împotmoleau lucrurile în martie, la 15 aprilie am fi realizat deja aceste etape. Sper ca până la finele anului să parcurgem toate etapele, pentru că procedurile nu sunt deloc simple, iar în primăvara anului viitor să începem lucrările. Nu se suspendă nicio investiţie pe care ne-am propus-o la Reşiţa. Am discutat şi cu domnul primar Popa, am văzut că zilele trecute a vorbit şi dânsul despre proiect, declaraţia făcută zilele trecute a fost dată chiar în urma unei discuţii pe care a avut-o cu mine“, ne-a spus Tatian Diaconu.

Proiectul este estimat undeva la peste 50 de milioane de euro, după cum au anunţat reprezentanţii CEETRUS – divizia imobiliară a francezilor de la Auchan. După cum ştiţi, dezvoltatorul a investit deja 3 milioane de euro într-un teren de peste 20 de hectare, la Reşiţa, pe locul unde a înflorit cândva cea mai veche uzină din ţară. Intenţiile municipalităţii de a dezvolta zona Mociur s-au concretizat în câteva proiecte, iar pe lângă mall-ul şi zona rezidenţială pregătite de cei de la CEETRUS, autoritatea are, la rândul ei, intenţia de a ridica un aquapark, care nu e puţin lucru, aflându-se pe locul al II-lea între priorităţile reşiţenilor, după Semenic.

JCS-Nina Curiţa