Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – La liberali – atmosferă irespirabilă, la social-democrați – un ocean de pace, prietenie și recunoștință eternă!

La fel cum fiecare doarme așa cum își așterne, tot așa și respiră (în) atmosfera pe care și-o creează. E valabil și pentru partide care, ca orice organism, trăiesc și respiră, hrănindu-se când cu iluzii, când cu propriii membri pe care-i devorează, în caz că nu-i ejectează. Poate fi vorba despre PNL, dacă luăm în considerare afirmațiile liderului județean al PSD, Silviu Hurduzeu, cu privire la contextul în care viceprimarul cu atribuții de primar al orașului Anina, Daniel Danu (ex-PNL), va candida din partea PSD. „Există o decizie a PNL prin care a fost exclus. Și dânsul a fost amenințat de actualul președinte al CJ cu dosare penale. Credeam că este o practică doar la adresa adversarilor politici, Dunca neînțelegând că este o diferență între adversar politic și dușman. Iată că această practică a funcționat și în interiorul PNL, pentru că pe vremea când l-a amenințat cu plângere penală, erau colegi de partid. Mă aștept ca în perioada următoare să mai existe oameni care să rupă ușa din PNL, pentru că acolo atmosfera a devenit irespirabilă.“, a declarat Hurduzeu.

Posibil să fi devenit mai încărcată după recentele alocări pentru UAT, din cei 6% din impozitul pe venit, care au împărțit primăriile liberale în două: 21 care au primit doar câte 50.000 de lei și 7 care au primit câte 500.000 de lei (la fel cât au primit, democratic, alte și alte 23 de primării social-democrate). În astfel de condiții, pare mai respirabilă atmosfera în PSD, unde nu se fac dosare penale, se ia de la fiecare după posibilități și se dă după nevoi și, mai cu seamă, se vorbește frumos. Cel puțin aceasta este impresia lăsată de conferința de presă a PSD, în care a fost anunțată candidatura lui Ionuț Popovici pentru Primăria Reșița, în defavoarea lui Remus Rof, despre care nu știm în ce măsură și-ar fi dorit să candideze, dar trecea drept un candidat credibil în ochii opiniei publice.

„Aș vrea să le mulțumesc câtorva oameni, în primul rând lui Remus Rof, cel care a fost președinte interimar al organizației Reșița în această perioadă, una nu foarte ușoară, pentru că, în urma alegerilor locale din 2020, la nivelul organizației Reșița au existat multe incertitudini. Până la urmă, Remus a avut ca temă în această perioadă să readucă membrii vechi de partid alături de organizația municipală și, sigur, să aducă și membri noi. Pe de altă parte, să susțină și din punct de vedere financiar funcționarea unei organizații atât de mari și de importante. Un lucru nu foarte ușor, pentru că a susține un sediu de partid nu este deloc ușor.“, a declarat Hurduzeu.

Au lipsit aplauzele, dar cu siguranță nu și gândurile de recunoștință ale colegilor. Mai cu seamă ale lui Ionuț Popovici care, pentru a da greutate candidaturii la Primăria Reșița, a preluat interimatul unui organizații care, iată, a depășit incertitudinile. Ținând cont că orice campanie electorală costă, probabil nu a preluat și susținerea din punct de vedere financiar a organizației, a sediului etc., urmând el să fie cel sprijinit pe viitor.

JCS-Walter Fleck