Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – În perioada 16-20 ianuarie, între orele 8.00 şi 13.00, la Liceul Teoretic „Diaconovici-Tietz“ din Reşiţa se va desfăşura proiectul „Cartea – izvor de înţelepciune“.

Evenimentul este organizat de colectivul de cadre didactice de la ciclul primar. Proiectul va fi deschis de elevii clasei I A coordonaţi de prof. Lorena Băra, care la prima oră a dimineţii vor urmări prezentarea în Power Point „Mihai Eminescu – povestea vieţii în imagini“.

De asemenea, tot de la ora 8.00, clasa a II-a B, înv. Yvone Demenyi, va reprezenta prin desen poezia lui Josef Guggenemos, „Ich male mir den Winter“/„Îmi pictez iarna“ şi va organiza o dezbatere în limba germană pe tema celor zece porunci ale copilului cititor. Programul primei zile a proiectului „Cartea – izvor de înţelepciune“, continuă cu acţiunea „Luceafărul poeziei româneşti“ desfăşurată de clasele I-IV, secţia maghiară, coordonaţi de înv. Elizaveta Balint, dar şi cu lecţia „Die Bücher – Freunde meiner Erkenntnisse“ la care vor participa elevii clasei I B, înv. Ramona Berar. De la ora 11.00, elevii clasei a III-a A, coordonaţi de prof. Loredana Kilvanya vor creea poezii după reguli date, iar clasa a III-a B, inst. Constanţa Bugariu, se va întâlni cu bibliotecara Nuţi Petruţi care va lectura poezii de Mihai Eminescu.

JCS-Lavinia Predescu

Adaugă comentariu