Candva, o sa avem in judet si o Clinica Nera - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

MONIOM – La Centrul de tineret „Sf. Arh. Mihail și Gavriil” Moniom, în perioada ianuarie – martie 2015 va fi implementat un nou proiect, de data aceasta cu caracter filantropic.

Este vorba de proiectul intitulat „O faptă bună la temelia Clinicii Nera”, prin care copiii și tinerii, membri ai centrului, doresc să se alăture oamenilor de bine, care se ostenesc pentru ridicarea primei clinici de recuperare oncologică din România. În același timp, prin acest demers, se dorește educarea copiilor în sensul ajutorării celor aflați în suferință, dar și sensibilizarea opiniei publice privind importanța Clinicii Nera – un proiect ambițios și extrem de util în zilele noastre.

Pe parcursul celor trei luni ale proiectului, copiii, îndrumați de coordonatorii centrului de tineret, vor organiza ateliere de creație artistică, târguri și expoziții cu vânzare, campanii de fundraising și de informare și mediatizare a Clinicii Nera. De asemenea, în cadrul proiectului, sunt prevăzute vizite pe șantierul Clinicii Nera, precum și la mănăstirea Nera, care se vor constitui și în ocazii de creștere în plan duhovnicesc pentru copii și coordonatorii lor. Având în vedere numărul tot mai mare de îmbolnăviri de cancer și faptul că proiectul Clinica Nera își propune un tratament atât medical, cât și duhovnicesc al bolnavilor de cancer în faze inițiale, sunt așteptați să se alăture inițiativei copiilor de la Centrul de tineret Moniom toți cei ce își doresc și pot să dea o mână de ajutor.

„Prin implicarea centrului nostru în acest proiect ne dorim ca, pe lângă fondurile ce se vor aduna și care vor fi donate în acest scop, să mediatizăm și să promovăm proiectul la nivelul comunității“, a spus preotul Mihai Ciucur din Moniom.