Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Sfântul Nicolae a fost sărbătorit și în acest în an într-un mod deosebit în toate bisericile din Caraş-Severin.

În cadrul campaniei „Să-l cunoaștem pe Moș Nicolae“ inițiată de Episcopia Caransebeșului, copiii de vârstă preșcolară și cei din clasele primare din judeţ au putut participa la slujba de Sf. Nicolae, în ziua de 6 decembrie, ocazie cu care cei prezenţi au primit pungi cu daruri din partea „moșului“. Pe lângă aceste activități, ce s-au desfășurat în toate bisericile din judeţ, copiii au fost implicați și în alte activități, precum recitarea de poezii, scenete, colinde, sau acțiuni caritabile prin care copiii au învățat să dăruiască celor nevoiași.

Activitățile s-au desfășurat în colaborare cu instituțiile de învățământ partenere, cu participarea cadrelor didactice și a unui număr mare de părinți ai copiilor.

„Această campanie, ajunsă la cea de-a doua ediție, și-a propus și în acest an să-i ajute pe cei mici să înțeleagă sărbătoarea Sf. Nicolae și dincolo de partea sa comercială“, a declarat inspectorul Mihai Ciucur, coordonatorul campaniei din partea Episcopiei Caransebeșului.

Adaugă comentariu