Campania de vaccinare la Spitalul Judeţean continuă! Azi a fost rândul managerului Alina Stancovici! - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Vaccinarea cadrelor medicale din linia întâi şi a personalului din sistemul de sănătate continuă şi în această săptămână la Reşiţa!

Imunizarea a început la Spitalul Judeţean de Urgenţă din Reşiţa încă de săptămâna trecută, potrivit datelor transmise de DSP Caraş-Severin, 85 de persoane fiind imunizate. Este vorba de personalul medical din secţiile UPU, Anestezie şi Terapie Intensivă, Anatomie Patologică, Pneumologie, Boli Infecţioase, precum şi cel al Centrului de Hemodializă. La nici una din persoanele vaccinate nu au fost semnalate reacţii adverse.

Luni dimineaţă, se precizează într-un comunicat remis redacţiei de SJUR, au sosit alte 72 de flacoane de vaccin anti COVID-19, din care se pot imuniza 360 de cadre medicale. Astfel, la Spitalul Judeţean campania de vaccinare continuă cu cadrele medicale din secţiie Cardiologie, Radiologie şi Imagistică Medicală, Pediatrie, Chirurgie, Urologie, Laboratorul de Analize Medicale, Medicină Internă I, Urologie, Diabet şi ORL.

Luni dimineaţă a venit şi rândul managerului SJU Reşiţa, Alina Stancovici, să se imunizeze: „Rândul meu a venit abia astăzi, fiindcă am considerat că personalul medical din linia întâi să fie vaccinat în prima săptămână. Un spital nu poate funcţiona fără medici, iar acest lucru trebuie să-l înţelegem cu toţii. Un manager oricând poate să fie înlocuit, nimeni, dealtfel, nu este de neînlocuit, dat într-un spital personalul medical este cel mai important. Sănătatea este o garanţie a unei vieţi normale, după care tânjim cu toţii, şi este o aspiraţie nu doar a sistemului de sănătate, ci a fiecăruia dintre noi. Cred că vaccinarea noastră, a fiecăruia dintre noi, este un pas spre normalitate, spre o viaţă cu adevărat sănătoasă“.

Şi dr. Raluca Cornean, medic specialist Compartiment Hematologie, a adresat un mesaj de speranţă şi încredere populaţiei: „Încurajez pe toată lumea să facă vaccinul, să aibă încredere în medicină, în noi, şi să vină cât mai mulţi să se vaccineze“.

Tot în aceste zile vor fi imunizate, în cadrul centrului de vaccinare amenajat în incinta Staţionarului 1 al Spitalului Judeţean de Urgenţă Reşiţa, conform programării, şi personalul medical din reţeaua de medicină de familie, medicină şcolară şi asistenţă medicală comunitară, personalul din laboratoare, farmacii şi alţi lucrători din domeniul sănătăţii, precum şi personalul din serviciile stomatologice şi cel de pe Ambulanţă.

JCS-A.G.