Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Managerul Florin Gabriel Ionescu prezintă, în rezumat, planurile pentru noua stagiune începută, la finalul săptămânii trecute, cu o „Cină de adio“ de mare succes!

Cele două reprezentații ale premierei „Cina de adio“ de Alexandre de la Pattelliere și Matthieu Delaporte, spectacol regizat de Daniel Bucur care i-a reunit pe scenă pe actorii Ana-Maria Cizler, Marius Tudor și Alexandru Moldovan, s-au jucat cu casa închisă sâmbătă și duminică, în deschiderea noii stagiuni. „A fost foarte bine primit de public, deci putem spune că avem un spectacol de succes. Următoarea reprezentație va fi joi, 3 octombrie, apoi vom începe să mergem cu el prin județ, sigur chiar și prin țară, iar în aprilie s-ar putea să ajungem chiar în Canada.“, a precizat managerul teatrului, Florin Gabriel Ionescu.

În afara acestei premiere se află în lucru un nou spectacol pentru copii, în regia Mihaelei Rus, cea care a montat anul trecut „Frumoasa și Bestia“. „Acum este vorba de «Poveste de iarnă» după Charles Dickens, iar premiera va avea loc undeva la începutul iernii, final de noiembrie – început de decembrie. Înainte de aceasta, însă, va veni la Reșița regizorul Sorin Militaru, pentru a pune în scenă „Ultima haltă în paradis“ de Valentin Nicolau.“, a adăugat el. La început de ianuarie, după Sf. Ion, va începe repetițiile Horia Suru cu spectacolul „Sub apă“ de Ionuț Vișan, un tânăr autor român recent premiat la un festival de dramaturgie românească de la Baia Mare.

Alegerea unor piese românești nu este determinată doar de sentimentul că Teatrul de Vest ar fi rămas dator sub acest aspect și dorinței de a recupera. „Sperăm, dacă tot montăm autori români, să avem șansa de a participa din nou la Festivalul European al Spectacolului Timișoara – Festival al Dramaturgiei Românești (FEST-FDR), unde am mai fost cu «Scene bizare după Urmuz», în 2020.“, a precizat managerul. „După aceasta, dacă totul decurge bine, ar trebui să monteze Cristian Popescu, Vlad Massaci și Cristian Ban, cu care am avut discuții. Aceștia sunt regizorii pe care îi așteptăm, cel puțin pe unul-doi dintre ei în primăvara viitoare. Stagiunea o vom încheia, probabil, cu un spectacol regizat de Vlad Bălan, pe care l-am cunoscut la Craiova, unde se organizează în fiecare vară un festival al tinerilor regizori, organizat de Bobi Pricop, care selectează an de an cam șase din cele mai bune spectacole de licență. Am bătut palma cu el pentru a-și da examenul de master la Teatrul de Vest.“, a adăugat Florin Gabriel Ionescu.

Revenind însă la programul lunii curente, putem reține că pentru sâmbătă 21 septembrie, ora 11, este programat spectacolul „Frumoasa și bestia“, iar pentru duminică, 29 septembrie, ora 19, o nouă reprezentație a piesei „Viața e vis“.

JCS-Walter Fleck

Adaugă comentariu