Caraş-Severin, Romania

ORAVIȚA – La spitalul din Oravița trebuie acreditată o nouă secție de profil în locul celei externe. O spune Ionuț Popovici, șeful Casei Județene de Asigurări de Sănătate (CJAS), cu referire la clădirea sanatoriului inaugurat în 1937!

Clădire care, în luna februarie, a început să cadă la propriu. Pacienții au fost mutați atunci în clădirea spitalului din oraș. Numai că sanatoriul, secție externă a spitalului din Oravița, era cea mai importantă sursă de venituri a acestuia. Concret, 47% din banii spitalului au venit datorită acestei secții. Ne exprimăm la trecut pentru că, potrivit lui Popovici, contractul dintre CJAS și spitalul din Oravița a fost suspendat pe componenta care ținea de secția de la Marila.

„Ne obligă legea să procedăm așa. Probabil spitalul va avea probleme financiare dacă, în următoarea perioadă, nu se va gestiona această problemă. Era mai mult decât evident că acea clădire nu mai putea fi funcțională. Spitalul este al primăriei și va trebui acreditată o nouă secție!”, declară șeful CJAS cu privire la sanatoriul aflat în atenția CNI în vederea demolării totale și reconstruirii.

Deocamdată însă, demersurile sunt la nivel de documentație, Marila se prăbușește tot mai mult încet, dar sigur, clădirea trăgând după ea repede la vale și bugetul spitalului din oraș.

JCS-Ionel Ivașcu