Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Boxerii de la Clubul Sportiv Municipal Reșița, alături de cei mai buni pugiliști din țară, se pregătesc la Reșița, într-un stagiu coordonat de antrenorul Francisc Vaștag!

În luna octombrie vor avea loc Campionatele Naționale de seniori și tineret, unde Vaștag speră ca sportivii reșițeni pe care-i pregătește să confirme și să urce pe podium.

„Nu doar cu sportivii clubului nostru suntem în pregătire, ci ne antrenăm și cu lotul național de seniori, care este deja în Reșița de pe data de 2 iulie. Facem o pregătire specifică pentru condiția fizică, iar acest stagiu de pregătire se va încheia pe data de 23 iulie. Am vorbit cu cei de la Federația Română de Box și ni s-au alăturat câțiva sportivi de la lotul național de tineret. Totuși, la sportul nostru, sportivii au rămas în urmă cu pregătirea fizică generală și de aceea am făcut acest stagiu. Cred că este un lucru extraordinar de bun că alături de sportivii de la lot se pregătesc și boxerii noștri de la Reșița. Ne bazăm pe Sebastian Nițu, el fiind deja cooptat în lotul de seniori. Pentru Campionatul Național de juniori ne bazăm pe reșițeanul Darian Trulea. El este campionul de anul trecut la categoria 46 de kg, iar acum va trece la o altă categorie de greutate. Mai avem copii la juniori și la tineret care încă n-au obținut rezultate, dar sper ca la competițiile din luna octombrie să urce și ei pe podium. Avem la antrenamente un număr de 18 sportivi atât de la tineret, cât și de la seniori. Am dat și vom mai da câteva norme de control care sunt impuse de Federația Română de Box. Drept urmare, sportivii trebuie să fie serioși și muncitori, deoarece aceste norme nu sunt deloc ușoare. De asemenea, Federația dorește să le facă contracte celor care îndeplinesc aceste norme. De pregătirea sportivilor mă ocup eu, mă ajută și fratele meu și câțiva tehnicieni de la lot. Ne pregătim cu gândul să luăm medalii la Campionatele Naționale de seniori și juniori, ce vor avea loc în luna octombrie”, a declarat antrenorul Francisc Vaștag.

JCS-Ștefan Moraru