Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEŞ – Au apărut din nou discuții despre cinematograful „Luna“ din Caransebeș, odată cu încetarea stării de alertă și, implicit, a ajutorului financiar pe care municipalitatea îl acorda cinematografului!

În ultima ședință a Consiliului Local, directorul Ioan Cojocariu a încercat, după cum remarca primarul Felix Borcean, „să scoată castanele fierbinți ale cinematografului din foc cu mâna primăriei și a consiliului“, cerând mărirea organigramei Casei de Cultură pentru a prelua cei 3 angajați ai „Lunei“. Edilul i-a explicat lui Cojocariu că nu mai trebuia să vină în fața aleșilor locali cu această problemă, atâta timp cât s-a decis deja că se va aplica soluția de la Reșița, Oțelu Roșu sau Oravița. Adică preluarea celor trei angajați printr-o societate a municipalității.

„Am avut o discuție cu reprezentanții lor și asta e soluția, de aceea i-am spus domnului director Cojocariu că nu se impunea să mai facă o cerere să-i mărim organigrama, că nu se poate. Cei trei angajați vor fi preluați, probabil, de Gugulania și vor fi plătiți prin Casa de Cultură. Eu nu-mi doresc să se închidă cinematograful, dar nici nu pot așa să-l țin la infinit fără spectatori, e foarte mică afluența de spectatori deși filmele sunt chiar la zi, cu premiere, uneori mai rapid decât în alte orașe mari. Aceeași situație e cred peste tot în județ“, a precizat Borcean.

Cu soluția aproape adoptată, s-a vehiculat și ideea ca dacă municipalitatea tot dă în jur de 15 mii de lei pe lună pentru cei trei angajați, instituția să ofere și niște gratuități măcar elevilor, idee pe care Cojocariu a anunțat că o va discuta cu firma care administrează cinematograful.

JCS-Răzvan Mihalcea