Caraş-Severin, Romania

CARAŞ–SEVERIN – Dacă e mult sau puţin, într-un interval de zece luni, nici nu mai contează dacă infrastructura se îmbunătăţeşte doar prin cârpeli. Informarea a fost făcută în cadrul şedinţei Colegiului Prefectural, în materialul prezentat de Secţia L.1 Caransebeş, din cadrul CN CF „CFR” SA, Sucursala Regională de Căi Ferate Timişoara.

Dealtfel, ing. Otilia Simu, şef secţie, a expus întreaga activitate desfăşurată pentru îmbunătăţirea calităţii infrastructurii, subliniind care au fost lucrările de întreţinere curentă şi reparaţii periodice realizate în cele zece luni care s-au scurs din acest an: „Activităţile pe care unitatea noastră le-a efectuat sunt activităţi de bază realizate în urma recensămintelor de materiale sau intervenţii şi activităţi pe care le facem şi pentru prevenirea sau pentru remedierea unor deranjamente izolate, intervenite neprogramat“.

La capitolul incidente, în 5 februarie, în HM Topleţ s-a produs un accident prin deraierea unui boghiu din compunerea trenului de marfă la linia 3 Topleţ; în 15 februarie a avut loc un alt accident la TN km 390+580 Orsova – Valea Cernei, unde un tren de marfă a lovit un autoturism, accidentul soldându-se cu victime; în data de 19 februarie a fost un accident la TN km 16+525 linia 131 Oraviţa –Anina, unde un tren de călători a surprins un autoturism în TN; în 23 iunie s-a produs un accident feroviar în ST Iablaniţa, linia I abătută, în urma căruia au deraiat două vagoane din compunere tren marfă DB; în 29 iunie a mai fost un accident feroviar în ST Mehadia, linia II abătută, soldat cu deraiere locomotive EA şi DA, iar în 30 august, în ST Iablaniţa, linia III, a deraiat prima osie locomotiva EA tren de marfă. Şefa Secţiei L.1 Caransebeş a spus că toate aceste incidente au fost rezolvate, nu însă fără mobilizare şi eforturi suplimentare.

Cât priveşte aprovizionarea pentru perioada lunilor de iarnă, Simu a informat: „Materialele nu sunt în totalitate asigurate pentru lunile de iarnă, ci doar în proporţie de 75 – 80 la sută, ceea ce ne permite ca în lunile noiembrie şi decembrie să avem sare, combustibil, scule şi unelte pentru intervenţii. Nu sunt limitative şi vor fi asigurate prin Depozitul Central Regional. Am primit răspuns pozitiv că vom primi materialele în cantităţile solicitate pe parcurs. Deci, dacă se va prelungi iarna, lunile ianuarie, februarie, martie, nu vor fi nici o problemă“.

Alexandra Gorghiu