Quantcast
Bilantul... absolventilor - Caon.ro
Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Pentru tineri, angajările au adus posturi de lucrător comercial, ospătar şi muncitor necalificat…

La finele lunii septembrie, Reşiţa devenea scena unei burse speciale de muncă, adresată în primul rând absolvenţilor. La o lună de la eveniment, organizatorii au tras linie pentru a face bilanţul real al târgului de muncă.

Au participat 16 agenţi economici care au oferit 42 de locuri de muncă, majoritatea în domeniul comerţului, serviciilor şi confecţiilor. Pentru tinerii cu studii superioare, au fost disponibile posturi de inginer-proiectant, inginer vânzări şi inginer electrotehnic. De ofertă s-au arătat interesate 66 de persoane, dintre care 39 de absolvenţi. Pentru perfectarea de angajări au fost selectaţi 13 absolvenţi, alţi trei fiind angajaţi pe loc. Din cei 13 tineri selectaţi, unul singur nu a reuşit să se angajeze, celorlalţi fiindu-le întocmite contracte de muncă.

„Cei 12 absolvenţi încadraţi în decurs de o luna de la data organizării bursei sunt absolvenţi ai învăţământului liceal şi postliceal, aceştia ocupând locuri de muncă de lucrator comercial, ospătar şi muncitor necalificat“, se arată într-un comunicat remis redacţiei.