Caraş-Severin, Romania

CARANSEBEȘ – Gugulanii au pierdut dramatic în fața principalei contracandidate la poziția a șaptea, Știința Explorări Baia Mare, în etapa cu numărul 20 din sezonul regulat al primei ligi de volei masculin. A fost 3-2 pentru băimăreni, pe seturi 25-18, 22-25, 25-19, 25-27, 15-11.

După eșecul de pe teren propriu în fața Științei Bacău, gugulanii au dat piept sâmbătă seara cu o altă Știința, cea din Baia Mare, echipă pe care o învinsesră în tur în Polivalenta din Caransebeș cu 3-2. Tot de 5 seturi a fost nevoie și în Maramureș pentru a se stabili o învingătoare. Primul set le-a aparținut băimărenilor, 25-18, elevii lui Parpală egalând imediat situația cu un 25-22 muncit. Gazdele au trecut din nou la conducere după ce și-au trecut în cont cel de a-l treilea parțial, 25-19. Banatul nu a cedat și a trimis jocul în decisiv, după un al patrulea set câștigat la mare luptă, 27-25. În cel de-al cincilea set s-a mers cap la până la 10-10, după care gazdele s-au desprins și au pus punct meciului cu 15-11.

“Noi, Baia Mare, Dej și Bacău, după ce o să înceapă partea a doua a Campionatului o să avem parte de meciuri grele care cu siguranță că o să fie de 5 seturi, pentru că fiecare echipă e teren propriu joacă mai bine decât în deplasare. Am obținut un punct bun la Baia Mare, puteam să ne întoarcem chiar și cu victorie, dar ăsta este sportul, mergem mai departe și urmează în scurt meciul cu Zalăul unde sperăm să face un joc bun pe teren propriu și încercăm să acumulăm cât mai multe puncte acum pe final de campionat pentru a putea aborda cele 10 meciuri care urmează, cu multă încredere, determinare și să putem ocupa un loc cât mai bun în clasament”, a declarat antrenorul Răzvan Parpală.

Cele două echipe fac rocada în clasament, Baia Mare trece pe 7, Banatul coboară pe 8, ambele cu 23 de puncte, Știința având însă un set în plus față de gugulani. Urmează miercuri, 8 martie o etapă intermediară, în care Banatul Caransebeș va întâlni acasă echipa de pe locul 2, Volei Municipal Zalău.