Caraş-Severin, Romania

După începutul ezitant din acest sezon al Diviziei A1, cu o singură victorie în patru meciuri, Volei Club Banatul Caransebeș și-a întărit staff-ul tehnic.

Dan Banu, fostul antrenor al Stelei (masculin), al Penicilinei Iași și Unic Piatra Neamț (feminin) a preluat conducerea tehnică a gugulanilor, Pavel Craia urmând să rămână doar antrenor secund, mutarea fiind anunțată chiar de președintele clubului, Cristian Stepanescu.

„Am plecat cu mult entuziasm și ne gândeam că vom defila în Divizia A1, însă ne-am convins că nu este așa. Alături de conducerea Primăriei am decis să ne întărim la nivelul conducerii tehnice cu Dan Banu, care va fi antrenor principal. Obiectivul rămâne același: locurile 2-5”, a spus președintele clubului din Caransebeș.

Banu a și condus antrenamentul de luni seară, iar la final a declarat pentru Jurnal CS că speră într-un rezultat bun la debutul pe banca Banatului, în partida de sâmbătă cu campioana României, Tomis Constanța.

„Știu sigur că echipa poate mai mult și vreau să avem rezultate. Debutez cu Constanța, o echipă foarte puternică, care a făcut transferuri importante, va fi foarte greu dar nimic nu este imposibil. Constanța joacă miercuri în cupele europene, poate interveni relaxarea, oboseala, o subestimare a adversarului, noi vom încerca să scoatem un rezultat bun”, a precizat noul tehnician al gugulanilor.

La nivel de lot, centrul Fabian Birău este, în continuare, incert pentru jocul de sâmbătă. Partida se va juca în Polivalenta din Caransebeș, cu începere de la ora 18.