Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – ACS Banat Girls Reșița a efectuat luni, 18 noiembrie, ultimul turneu demonstrativ din cadrul proiectului „Bănățencele joacă fotbal”. Proiectul a fost finanțat de Consiliul Județean Caraș-Severin, iar turneul a avut loc la Sala Polivalentă din Reșița. De asemenea, fetele au fost și într-un minicantonament în stațiunea Secu.

ACS Banat Girls a reușit selecția a 14 junioare noi, junioare pe care sperăm să le integrăm cât mai bine în echipă. A făcut deplasarea la această pregătire centralizată de la Secu un lot de 18 jucătoare selecționate în cadrul primei etape a proiectului <<Bănățencele joacă fotbal>>. Lotul a fost însoțit de antrenorii Daniel Amariei și Iulian Mitru, iar Dan Popescu a fost antrenorul cu portarii. Ne-am cazat de vineri, 15 noiembrie, pentru un minicantonament la Pensiunea Brândușa din stațiunea Secu. Acolo stăm de obicei când organizăm cantonamente, iar fetele au beneficiat și de o sală pentru pregătire video-tactică. Am efectuat două antrenamente, iar în timpul liber fetele au avut diferite activități recreative: biliard, tenis de masă, plimbări în pădure. Duminică am avut un meci cu echipa Olimpia 2 Cluj, iar luni am avut un meci demonstrativ la Sala Polivalentă împreună cu junioarele selectate”, ne-a spus Daniel Surdu, președintele clubului, care s-a asigurat că nu le-a lipsit nimic fetelor în acest cantonament.

„Putem spune că a fost un proiect reușit din toate punctele de vedere, atingându-se toate obiectivele din stagiile de pregătire propuse. Mulțumim Consiliului Județean Caraș-Severin pentru că ne-a sprijinit în proiectul <<Bănățencele joacă fotbal>> și aducem și mulțumirea tuturor fetelor care au făcut parte din acest proiect, pentru că unele dintre ele au făcut și un efort deosebit să participe pe toată această perioadă”, a declarat Daniel Amariei, antrenorul ACS Banat Girls Reșița.

Ștefan Moraru