Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Doctorul Paul Purea este, neoficial deocamdată, candidatul formațiunii pentru președinția Consiliului Județean!

Candidaturile AUR vor fi prezentate „într-o ocazie mai specială, foarte curând“, a precizat coordonatorul filialei județene, Samuel Miclău, în cadrul unei conferințe de presă. Dacă cele peste 60 de organizații locale și-au stabilit candidații în proporție de circa 80%, candidatul pentru președinția Consiliului Județean pare să fie deja sigur. „Nu am întâlnit o localitate în care domnul doctor să nu fie recunoscut și în care să nu ne spună oamenii ce mult se bucură să-l vadă din nou implicat. Cetățenii județului vor avea de ales între șmenurile cu care ne-a obișnuit PSD, neputința domnului Dunca și un om puternic, care va reprezenta curentul suveranist și aici, în CS din partea partidului AUR!“, a declarat Miclău.

Paul Purea a explicat că încă nu s-a decis acest lucru, dar că „se pare că unul dintre primii care vor fi pe lista consilierilor județeni, sau poate chiar candidat la președinția CJ, voi fi cu siguranță eu. Știți că, mereu, pentru președinția CJ trebuie să-și dea aprobarea președintele suprem – ca să spun așa, cu toate că nu-mi place termenul ăsta absolut deloc – președintele de la Centru, domnul George Simion.“

La fel cum în fiecare partid trebuie să fie o locomotivă, o personalitate care să beneficieze de toată încrederea cetățenilor, în opinia lui Purea, AUR va fi o locomotivă politică, nicidecum o remorcă a altor formațiuni. „Dacă eu, bunăoară, aș candida și aș reuși să ocup fotoliul de președinte al CJ, i-aș alege vicepreședinți pe Romeo Dunca și Silviu Hurduzeu. Atunci am avea stabilitate, iar județul nostru ar merge foarte bine. Nu ne-ar mai trebui nici city manager, i-aș trimite pe amândoi prin județ să-și facă treaba, unul la drumuri, altul la alte compartimente!“ a adăugat el.

Cât despre alți candidați, Paul Purea a fost cât se poate de categoric: „Să nu mă întrebați de Ionuț Popovici sau de Eugen Cismăneanțu. Ăștia nu sunt oameni care să facă politică în Caraș-Severin sau să aibă oamenii încredere în ei!“

JCS-Walter Fleck