Așteptând banii cu temele gata - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

VRANI – Cu două proiecte, Primăria Vrani își încearcă norocul atât pe „Anghel Saligny”, cât și prin CNI. Este vorba despre proiectele de introducere a canalizării, respectiv de asfaltare a drumurilor. Valorile se ridică la 12,5 milioane de lei, respectiv 28 de milioane de lei!

„Pentru canalizare, proiectul tehnic și avizul de urbanism sunt gata. În cazul drumurilor, vorbim despre mai multe porțiuni în lungime totală de peste 12 km, proiectul incluzând și amenajarea de rigole”, ne-a declarat primarul Răzvan Otiman arătându-și speranța că măcar canalizarea va primi finanțare pe programul amintit.

Pentru mai multă siguranță, cele două proiecte au fost depuse și pe CNI, canalizarea chiar ajungând pe lista sinteză. Cum însă la CNI lucrurile se mișcă mai greu, primăria așteaptă cu documentele pregătite, sperând ca această dublă depunere să crească șansele obținerii finanțării. Împreună cu cele două proiecte, pe CNI a fost depusă și o prelungire a rețelei de apă în satul Iertof.

În privința drumurilor, primăria a făcut deja lucrări de asfaltare pe cont propriu. Anul trecut, 600.000 de lei din bugetul local au fost investiți pentru asfaltarea unei porțiuni de 1,1 km ai unei străzi importante din Vrani. Pentru anul acesta, se vroia asfaltarea unei alte străzi din Vrani, pentru care primăria a pus la ciorap 1,2 milioane de lei. La momentul respectiv, banii ar fi fost suficienți pentru asfaltarea 1,4 km de drum. Însă, după scumpirea materialelor, poate vor ajunge pentru asfaltarea unui singur kilometru.

Tot din bugetul local, în prezent primăria investește 150.000 de lei în amenajarea mai multor podețe. Din declarația primarului Otiman, reținem că este vorba despre un proiect mai vechi care a trebuit refăcut și că lucrările vor fi gata peste aproximativ o lună. Din aceeași sursă, mai aflăm că primăria intenționează să execute lucrări de pietruire la Iertof, în acest sens fiind deja publicat un anunț pentru care se așteaptă ofertanți. Tot din bugetul local, anul trecut s-a reușit achiziționarea unei vidanje, iar în prezent este în derulare achiziția unui braț pentru un tractor, util în vederea executării de lucrări edilitare.

JCS-Ionel Ivașcu

FOTO: Arhivă