Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Într-atât au mers mașinațiunile politice de la județ încât votul dat de aleșii social-democrați, pemepiști și proromâniști a blocat practic, chiar și pentru la anul, dreptul de promovare în prima ligă al Clubului Sportiv Muncitoresc Reșița! Iar votul PSD și al sateliților săi l-a desemnat pe Ioan Crina drept cel mai îndreptățit asupra fotbalului reșițean, chiar mai îndreptățit decât fostul fotbalist Viorel Lolea!

Înverșunarea opoziției devenite majoritare, sub bagheta PSD, a blocat inițiativa de constituire a ONG-ului necesar pentru acest demers, Asociația Club Sportiv Muncitoresc Reșița, aleșii județului neajungând la un vot consensual pentru a trimite cei doi reprezentanți din partea CJ, unul în Adunarea Generală a Asociaților, celălalt în Consiliul Director. Aparent, a existat un consens, Romeo Dunca, președintele Consiliului Județean, și liberalul Mircea Teodorescu propunându-l pe consilierul Viorel Lolea pentru calitatea de reprezentant în AGA, iar Gabriela Stuparu, din partea PSD, pe liderul de grup, Ioan Crina, pentru poziția din Consiliul Director.

În consecință, teoretic, lucrurile ar fi trebuit să meargă strună. În practică, liberalii și-au ținut partea de înțelegere și l-au susținut cu toții pe Crina, însă social-democrații au rupt înțelegerea, Viorel Lolea neîntrunind numărul necesar de voturi. Asta deși cei doi nu erau pe poziții adverse, ambii fiind necesari pentru constituirea asociației.

Așadar, Crina a strâns 25 de voturi din partea celor 26 de consilieri prezenți, în vreme ce adevăratul fotbalist dintre cei doi, Lolea, n-a adunat decât 12 voturi. Cum 10 liberali au fost în sală, doar 2 din partea opusă a sălii l-au votat. Din declarațiile făcute în cadrul ședinței am reținut că a fost vorba despre Ioan Crina și despre consilierul Lucian Voina (PMP). De fapt, doar ei au priceput ce se votează, pentru că fără desemnarea ambilor reprezentanți proiectul a picat, cum era firesc. Lucru care a scăpat până și vigilenței magistratului pensionar Gabriela Stuparu.

„Și uite că m-ați păcălit, eu v-am votat“, i-a spus Dunca lui Crina în ședință, declarând în conferința ulterioară: „Au fost date 12 voturi, a reiterat Dunca. Aici înclin să cred că dl Crina a votat. Ceilalți în schimb n-au votat. Nici măcar PMP-ul care dintr-o dată a zis că votează pentru popor. Nici măcar pentru fotbalul din Reșița n-a votat. E o obișnuință, o s-o corectăm, vom face o ședință extraordinară. Dar atât de imprimat este acest mod rudimentar în care, dacă unul ridică mâna, ceilalți votează imediat la fel, în alianța PSD, încât oamenii n-au gândit chiar deloc cu creierul și dacă Crina a fost în cabina de vot și nu l-a văzut nimeni că a pus ștampila, n-au mai pus-o nici ceilalțiׅ.

Viorel Lolea a ținut să adauge, înainte de încheierea ședinței: „Dle președinte, dacă trebuie, mă retrag eu, dar vă rog frumos, haideți să votăm, că asociația trebuie făcută, altfel iar n-o să aibă drept de promovare clubul sportiv. Este problemă foarte mare, sincer! Fără să se înființeze această asociație, nici la anul, Clubul Sportiv Muncitoresc Reșița nu are drept de promovare în prima ligă. Puteți să propuneți pe altcineva, nu e problemă, dar îi încurcați rău, sincer! Încurcați tot fotbalul cărășean!

Dunca a vrut să facă o ședință de îndată, chiar în aceeași zi, însă s-a oprit la stăruința secretarului general al județului, Darian Ciobanu, care a considerat că nu este vorba despre vreo urgență maximă, care să dea peste cap tot aparatul de lucru. Astfel că fotbalul mai poate să aștepte până la o ulterioară „extraordinară“. Poate se lămuresc, între timp, și social-democrații unde să pună ștampila…

JCS-A.M.