Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Un cetăţean a reclamat la dispeceratul Serviciului Public Poliţia Locală Reşiţa faptul că, în 13 martie, în jurul orei 18.30, un bărbat aruncă gunoaie dintr-un microbuz pe domeniul public, în cartierul Moniom.

La faţa locului, poliţiştii locali din cadrul Biroului Siguranţă Rutieră şi Control Trafic i-a surprins pe Ion-Dorel I., de 30 de ani, şi pe Gheorghe I., de 56 de ani, ambii din Reşiţa, care aruncau, pe malul râului Bârzava, deşeuri de mobilier, haine vechi şi patru saci de ciment întărit, rămas după activităţi de construire.

„Pentru fapta comisă, cei doi, au fost sancţionaţi contravenţional, cu amendă în valoare de 500 de lei, conform HCL nr.69/2014 privind stabilirea unor măsuri necesare pentru buna gospodărire a municipiului Reşiţa. A fost dispusă măsura de ridicare a deşeurilor precum şi de igienizare a zonei respective de către aceştia“, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

Reprezentanţii Serviciului Public Poliţia Locală Reşiţa au ţinut să-i atenţioneze pe cei care consideră că aruncarea gunoiului menajer sau a molozului rezultat din construcţii pe domeniul public este un gest firesc, prejudiciind astfel mediul înconjurător şi imaginea municipiului, că împotriva acestor fapte se vor lua măsuri legale.