Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Banii sunt aferenți celui de-al șaselea contract de lucrări din cadrul proiectului regional de dezvoltare a infrastructurii de apă și apă uzată din județ, cu un buget de 176 de milioane de euro!

Proiectul cuprinde mai multe contracte de lucrări în tot județul și vizează în principal reabilitări și extinderi ale conductelor de aducțiune, ale rețelelor de apă și canalizare, realizarea de stații de epurare și tratare. Acest proiect se bucură de finanțare prin POIM 2, are un buget de aproximativ 176 de milioane de euro și vine în completarea lucrărilor făcute sau care sunt încă în derulare pe primul POIM, însumând undeva la 328,96 de milioane de lei.

Potrivit directorului general al AquaCaraș, Gheorghe Filipescu, acest contract de lucrări îl completează pe cel semnat anul trecut și vizează partea de sus a Reșiței. Va mai urma un contract, tot pentru Reșița, pentru aducțiunea de apă de la Secu.

Contractul de lucrări nr. 6, scos acum la licitație pe SICAP, vizează extinderea și reabilitarea rețelelor de distribuție și de canalizare în Reșița. Și prevede reabilitarea conductei de transport Moroasa 2 pe o lungime de 402 metri, dar şi reabilitarea a peste 19 kilometri de conducte de distribuție a apei în municipiu. Cât despre canalizare, reţeaua se va extinde cu peste 6 kilometri. De asemenea, se va face reabilitarea a 3,6 kilometri de rețea de canalizare, vor fi conducte noi de refulare de aproape un kilometru și o serie de noi branșamente și racorduri, hidranți și cămine de vizitare. În cazul stațiilor de pompare a apelor uzate, trei dintre ele au fost propuse spre extindere, iar una spre reabilitare.

Contractul a fost împărțit în trei sectoare de lucru și include lucrări de construcție, furnizarea și montajul de utilaje și echipamente tehnologice, testarea și punere în funcțiune, dar și remedierea eventualelor defecte apărute în perioada de garanție. Durata de execuție și punere în funcțiune a lucrărilor este 20 de luni, iar perioada de garanție este de 36 de luni. Valoarea totală a fost estimată la 37,93 de milioane de lei. Termenul limită pentru depunerea ofertelor este data de 4 aprilie, iar criteriul care va conta în desemnarea constructorului câștigător va fi cel mai bun raport calitate-preț.

JCS-Antoniu Mocanu