Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Societatea se ocupă de deszăpezirea a 313 km de drumuri în trei zone din județ, dar multe oale i se sparg în cap. Lucru considerat incorect de directorul Gheorghe Filipescu, în condițiile unei activități deosebit de grele, întrucât nu e de joacă cu natura!

Șeful AquaCaraș dă asigurări că societatea are tot ce-i trebuie pentru a-și face treaba cât mai bine pe tronsoanele pe care operează. 115 km sunt în zona Reșița, adică drumurile Scăiuș-limita cu județul Timiș, Reșița-Târnova, Comorâște-Berzovia, Berzovia-Vermeș-limită cu Timiș, Păltiniș-Rugi, Delinești – Apadia – Brebu – Zorlențu Mare – Dezești – Fârliug – Valea Mare – Duleu și Zorlencior-Zorlențu Mare. 111 km sunt pe zona Caransebeș, adică drumurile Caransebeș – Zervești – Turnu Ruieni –Borlova – Telescaun, C-tin Daicoviciu – Copăcele – Ohaba Mâtnic, Slatina Timiș – Vârciorova, Sacu – Tincova – Peștere – Maciova – Ciuta – Obreja, Zăvoi – Măru – Poiana Mărului și Rusca Montană – Voislova. 87 km sunt în zona Bocșa, mai exact drumurile Ezeriș – Bocșa, Doclin – Bocșa, Ramna – Duleu, Bocșa – DJ 581 Ocna de Fier, DJ 586 – Dognecea și Dognecea – DJ 581 Secășeni. „Problemele apărute pe alte tronsoane din județ (spre Semenic – n.r.) nu ni se datorează, însă lucruri nefericite care s-au întâmplat ne-au fost atribuite nouă. Nu e corect asta!”, declară Filipescu.

Singura problemă pentru AquaCaraș a avut loc spre Muntele Mic, între Borlova și Telescaun. A fost generată de alți factori, nu de societate. Filipescu afirmă că au căzut pomi pe drum, simultan cu firele de înaltă tensiune. „N-am putut acționa, totul coroborat cu unii aventurieri care au zis că fac ei, dar s-au blocat la jumătatea drumului. Ne-am chinuit câteva ore să-i deblocăm pe respectivii, apoi alte ore ca să ridicăm copacii și-apoi am așteptat alte ore să vină Enel-ul să-și facă treaba lor. Acestea au fost problemele, dar ele nu arată neputință din partea noastră deoarece avem tot ce e necesar pentru a face acest serviciu.”, precizează directorul AquaCaraș.

Acesta a ținut să dezmintă două incidente nefericite pe care unii le atribuie societății pe care o conduce. De pildă, operatorul care acționează pe Semenic  (Ardelean Company – n.r.) nu dispune de freză. A închiriat-o însă de la AquaCaraș și, cum pe utilaj scrie numele societății, ulterior au apărut comentarii la adresa acesteia. A fost și un incident tragic soldat cu decesul copilul unei familii din Timișoara, dar și cu… alte comentarii despre AquaCaraș. „Nu e nimic perfect, dar facem totul pentru a ne îmbunătăți. Mă gândesc chiar să achiziționăm și utilajele pe care le are ISU, tocmai pentru ca județul să aibă capacitatea de a rezolva toate problemele care ar putea apărea. Avem capacitatea să le achiziționăm și bazele pentru a ne desfășura activitatea. De exemplu, duminică nu cred că orice firmă ar fi avut capacitatea de a mobiliza rapid 20 de oameni. Noi am făcut-o.”, a încheiat Filipescu.

JCS-Ionel Ivașcu