Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – TMK Reşiţa aduce la cunoştinţa populaţiei municipiului Reşiţa că în data de 26 octombrie 2011, între orele 10.00 şi 16.00, vor fi efectuate lucrări de mentenanţă pe traseul aducţiunii de apă Secu – Uzina de Apă, lucrări ce se execută în parteneriat cu o firmă specializată şi care necesită oprirea totală a alimentării cu apă pentru potabilizare către societatea care furnizează apă potabilă în municipiul Reşiţa.

„Lucrările sunt cuprinse în programul de mentenanţă şi sunt necesare menţinerii alimentării continue cu apă pentru potabilizare a Uzinei de Apă şi a siguranţei instalaţiilor.

Cu toate că firma TMK Reşiţa a anunţat încă din data de 19 octombrie 2011, operatorul local de apă AquaCaraş despre programul de lucrări ce urmează a fi efectuat, pentru ca acesta să îşi ia toate măsurile ce se impun în astfel de situaţii (inclusiv informarea populaţiei), am constatat că până în data de 24 octombrie 2011, AquaCaraş nu a întreprins nimic pentru informarea populaţiei şi luarea tuturor măsurilor care se impun în astfel de situaţii.

Nefiind direct implicaţi în furnizarea apei potabile către populaţie şi neavând o poziţie clară din partea AquaCaraş, nu cunoaştem perioada în care AquaCaraş ar putea sista alimentarea cu apă potabilă, acest anunţ fiind de competenţa lor.

Dorim pe această cale să cerem scuze locuitorilor municipiului pentru eventualele incovenienţe pricinuite şi dorim încă o dată să subliniem că TMK Reşiţa a făcut toate demersurile necesare pentru informarea dumneavoastră în timp util, dar am constatat că aceste demersuri au fost ignorate de către furnizorul dumneavoastră de apă potabilă, AquaCaraş.

Amintim din nou că lucrările efectuate sunt necesare pentru a securiza continuitatea activităţii de furnizarea a apei pentru potabilizare către AquaCaraş“, se arată într-un comunicat al TMK Reşiţa.