Caraş-Severin, Romania

ADVERTORIAL. Pentru foarte multe persoane, vacanța perfectă înseamnă plimbări la pas, descoperirea pe îndelete a noii destinații și zeci de vizite la muzee, la lăcașuri religioase și de cult. Dacă și pentru tine vacanța ideală include vizite la muzee interesante, care te pot surprinde cu colecții ciudate și unice și cu povești pe care le poți împărtăși cu cei dragi, atunci trebuie să incluzi pe lista ta cu destinații de vacanță și următoarele destinații notabile cu muzee ciudate!

Explorează ghidul distractiv de călătorie de mai jos și planifică-ți viitoarele vacanțe:

Irlanda și Germania – destinații pentru copilul din tine

În Irlanda, mai precis în Dublin, poți vizita Muzeul Național Spiridușul. Vei trăi o experiență grozavă, care îl va amuza pe copilul din tine. Aici vei putea afla o multitudine de povești despre folclorul și mitologia irlandeză. Nu vei fi întâmpinat de zânele fermecătoare, ci de spiriduși, așa că te poți aștepta la o experiență minunată. În Hamburg, Germania, ești invitat la Muzeul Miniatur Wunderland. Acesta nu este tocmai un muzeu tradițional, dar dacă ai fost toată viața fascinat de trenuri, atunci aici îți vei putea îndeplini dorința de a vedea cu proprii tăi ochi cea mai mare expoziție de modele feroviare din lume. După cum sugerează și numele, Miniatur Wunderland prezintă modele feroviare complicate și detaliate din întreaga lume, însă în miniatură. O vizită la acest muzeu va fi o adevărată bucurie pentru cei mici și pentru cei mari. Nu trebuie să îți planifici o întreagă vacanță pentru a vizita aceste muzee captivante și ciudate. Dacă ai câteva zile libere la dispoziție, poți opta pentru un city break în care să incluzi și astfel de vizite la muzee. Pe eSky poți explora o varietate de opțiuni de zbor și de vacanțe, beneficiind totodată de o serie de servicii avantajoase. În categoria „Oferte” vei găsi cele mai convenabile opțiuni de călătorie, disponibile doar pentru o scurtă perioadă de timp. În categoria „Atracții” vei găsi atracții și excursii locale din întreaga lume. Poți efectua rezervările dorite comod și în siguranță, din confortul propriei case, economisind timp și bani. Ai la dispoziție mai multe opțiuni de călătorie datorită flexibilității datelor și / sau a aeroporturilor, iar procesul de rezervare este mai ușor ca oricând, deoarece poți rezerva simultan zborul și cazarea. Imediat după rezervarea călătoriei, vei avea acces la toate informațiile necesare, inclusiv la informațiile privind documentele obligatorii și reglementările în materie de vize. Clauza privind alcoolul este inclusă în preț și, de asemenea, vei beneficia de acces rapid la detaliile asigurării și la unitățile medicale direct de pe telefon. Tot ce trebuie să faci este să te decizi ce destinații dorești să vizitezi și să îți pregătești bagajele.

Cât de mult iubești mâncarea?

La Muzeul Cup Noodles din Tokyo, Japonia, poți să îți creezi propria porție personalizată de tăiței, în timp ce afli tot ceea ce trebuie să știi despre istoria acestui preparat atât de îndrăgit. Dacă iubești dulciurile, atunci trebuie să vizitezi Museu de la Xocolata din Barcelona. Muzeul Ciocolatei explorează istoria ciocolatei, îți povestește despre cum se produce și organizează ateliere de făcut ciocolată. Cert este că vei mânca dulce pe săturate și că nu te vei plictisi. La polul opus, în Malmö, Suedia, poți vizita Muzeul alimentelor dezgustătoare. Este un muzeu care prezintă peste 80 de alimente din întreaga lume care sunt considerate fie neconvenționale, fie dezgustătoare. Scopul muzeului nu este acela de a crea dezgust, ci de a-ți provoca percepția gustului.

Ești îndrăgostit?

În Zagreb, Croația, îți poți face curajul de a vizita Muzeul Relațiilor Rupte. Este vorba despre un muzeu care prezintă obiecte din relații care s-au destrămat și fiecare obiect este însoțit de o mică poveste. Cu alte cuvinte, acest muzeu te invită să te gândești la cât de complexă este experiența umană și la cât de intense pot fi emoțiile, mai ales când vine vorba de dragoste.  Dacă întotdeauna cauți să îți organizezi vacanțele în funcție de muzeele pe care le poți vizita,  atunci ia în considerare orele de deschidere ale acestora și expozițiile speciale care pot avea loc în timpul vizitei tale. Astfel, îți poți asigura o vacanță grozavă și plină de vizite la toate muzeele de neratat.