Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Atletul ocupă prima poziție în clasamentul celor mai buni sportivi ai Clubului Sportiv Universitatea Reșița în anul 2017. Din ierarhie fac parte în total opt atleți, patru reprezentanți ai voleiului de plajă și o handbalistă.

Clubul sportiv condus de Octavian Măzăran a avut rezultate notabile în anul 2017, sportivii de la CSU Reșița remarcându-se atât în competițiile naționale, cât și internaționale. Ocupantul primei poziții, Alin Știrbu (antrenor Octavian Măzăran), a devenit campion național la 20 km și 50 km marș, individual și cu echipa, a obținut medalia de aur la Campionatul Național de Iarnă (București, 18 martie), atât la individual, cât și cu echipa CSU Reșița, iar la Cupa Europei de la Podebrady, din Cehia, s-a clasat pe locul 15 în proba de 50 km marș. Pe treapta a doua a podiumului se află atletul Cătălin Atănăsoaei, elevul antrenorului Gheorghe Ardeleanu devenind campion balcanic la alergare montană, la individual și cu echipa României, campion național în proba de 3.000 m obstacole, vicecampion național la alergare montană, medaliat cu argint la 5.000 m, vicecampion balcanic de sală la 3.000 m, precum și medaliat cu argint la Naționalele de sală, în probele de 1.500 m și 3.000 m. De asemenea, este vicecampion național de cros. Podiumul CSU Reșița este completat de olimpicul Narcis Mihăilă, sportivul antrenat de Octavian Măzăran trecându-și în palmares trei medalii de aur, două de argint și un bronz la Campionatele Naționale, precum și un bronz la Campionatul Balcanic, în proba de 20 km marș. Narcis Mihăilă a participat și la Campionatul Mondial de Atletism de la Londra, unde s-a clasat pe locul 31 la 50 km marș.

În continuare, clasamentul CSU Reșița se prezintă astfel: 4. Lucian Bădiceanu (volei de plajă, antrenor Dan Jitaru); 5. Ionuț Betej (atletism, antrenor Gheorghe Ardeleanu) și Marius Ciortea (volei de plajă, antrenor Dan Jitaru); 6. Ionuț Dogaru (atletism, antrenor Gheorghe Ardeleanu); 7. Bogdan Bratosin, Doru Ghimeș (volei de plajă, antrenor Dan Jitaru); 8. Valentina Tincu (atletism, antrenor Gheorghe Ardeleanu), Remus Rădoi (atletism, antrenor Marius Cocioran); 9. Adriana Voina (handbal, antrenor Cristian Busuioc); 10. Daria Grigoroiu (atletism, antrenor Ștefan Nagy).