Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Cumpărarea vacanţelor prin programul „Înscrieri timpurii“ a devenit o modă printre reşiţeni, concediul achitat în avans fiind mai ieftin cu până la 40%.

Chiar dacă ne aflăm abia la începutul lunii noiembrie, şi mulţi aşteaptă prima ninsoare, operatorii din turism nu pierd vremea. Pachetele pentru vara lui 2015 sunt pregătite, la fel şi ofertele cu reducere pentru contractele încheiate până la sfârşitul lunii decembrie. „Reducerile pentru litoralul românesc şi nu numai sunt de până la 40%, pentru rezervările achitate integral până la data de 20 decembrie. Pentru cei care îşi doresc o vacanţă la un preţ mai mic, acum este cea mai bună perioadă pentru a face rezervări“, ne spune Gabriela Rasovan, tour-operator reşiţean.

Să vedem însă care sunt tarifele pentru vara anului viitor, şi cât trebuie să scoatem din buzunare pentru rezervarea concediului. O săptămână în Zakynthos, Grecia, costă pentru un cuplu 1.068 de euro, dacă vacanţa este plătită până la 20 decembrie. Tariful include transportul cu avionul şi cazarea la un hotel de trei stele cu demipensiune. Reducerea de 30% se aplică şi în cazul celor care aleg ca destinaţie insula Creta. Pentru şapte nopţi petrecute într-o unitate de trei stele turiştii plătesc 891 de euro pentru o cameră dublă şi 947 de euro pentru servicii all inclusive. Preţurile sunt mult mai mici în cazul transportului cu autocarul, iar din 2015 plecările din Reşiţa se fac pentru următoarele destinaţii: Halkidiki, Lefkada, Olympic Beach, Paralia Katerini şi Thassos. Astfel, şapte nopţi într-o vilă din Paralia Katerini costă, pentru două persoane, 275 de euro şi 547 de euro pentru perechile ce aleg hotelurile de trei stele all inclusive.

Comparativ cu cel greces, litoralul românesc este mult mai ieftin. Iar dacă vă rezervaţi un loc până la 15 noiembrie, tarifele sunt aproape la jumătate de preţ. Astfel, în funcţie de hotelul ales, preţurile pentru staţiunea Mamaia pornesc de la 229 de lei şi pot ajunge la 840 de lei de persoană. În nordul litoralului, preţurile la cazare sunt mult mai mici, ele încep de la 158 de lei pentru cinci nopţi şi ajung la 558 de lei/persoană.

De departe, cele mai scumpe vacanţe sunt în Turcia şi Dubai. Cu plecare de pe aeroportul din Bucureşti, un cuplu plăteşte pentru şapte nopţi petrecute într-un hotel de cinci stele din Antalya 972 de euro, şi 1.200 de euro pentru servicii ultra all inclusive. Pentru Dubai, sejururile de o săptămână pentru doi soţi pornesc de la 622 de euro şi pot depăşi lejer 3.000 de euro.

Adaugă comentariu