A plouat de-a rupt casa - Caon.ro

Caraş-Severin, Romania

REŞIŢA – Peretele lateral al unei clădiri din cartierul reşiţean Câlnic s-a prăbuşit complet din cauza vechimii şi a ploilor…

„Serviciul Voluntar pentru Situaţii de Urgenţă din cadrul Primăriei Municipiului Reşiţa a intervenit în cartierul Câlnic, la nr. 171, la o clădire al cărei perete lateral s-a prăbuşit complet, fiind afectată întreaga construcţie. Cauzele care au condus la această situaţie sunt starea avansată de degradare a imobilului şi căderile masive de precipitaţii din ultima perioadă. Echipa deplasată la faţa locului a luat măsuri de punere în siguranţă a zonei prin demarcarea locului în cauză şi înlăturarea materialului provenit din zidul prăbuşit. Nu au fost victime, iar persoanelor care locuiau în imobil li s-a recomandat evacuarea, existând riscul prăbuşirii construcţiei“, se arată într-un comunicat remis redacţiei.

O comisie întrunită la nivelul Primăriei Reşiţa va analiza situaţia creată în urma incidentului şi va stabili măsurile care se impun, autorităţile având în vedere posibilitarea acordării unui sprijin material. În acest sens, Serviciul Public de Asistenţă Socială va efectua o anchetă socială la familia care locuia în imobil, în vederea acordării unor ajutoare de urgenţă în baza unei hotărâri aprobate de consilierii reşiţeni la începutul acestui an.

Antoniu Mocanu