Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Dincolo de peisajul veritabil de iarnă, Semenicul și Muntele Mic, la fel ca o serie de alte localități din județ, au rămas fără curent electric!

Consiliul Județean Caraș-Severin ne amintește că, în urma ultimelor fenomene meteorologice cu care ne-am confruntat, circulația rutieră se desfășoară în condiții de iarnă: „Direcția de Drumuri Județene Caraș-Severin informează participanții la trafic despre faptul că în urma ninsorilor abundente și a viscolului din această perioadă se intervine permanent pentru curățarea zăpezii și a poleiului cu utilajele de deszăpezire și materiale antiderapante pe drumurile județene, în special pe cele din zonele montane.“

Din păcate, bucuria zăpezii și a sporturilor iernii a fost oarecum umbrită de penele de curent, care au adus la munte o atmosferă mai puțin plăcută pentru turiștii din vremurile noastre. „Stațiunile Semenic și Muntele Mic au rămas, de asemenea, temporar, fără curent electric din cauza fenomenelor meteo extreme înregistrate pe raza județului Caraș-Severin. Pe de altă parte, în cursul după-amiezei de sâmbătă, drumarii au reușit să redeschidă circulația pe DJ 608A Borlova-Stațiunea Muntele Mic după ce, pe parcursul zilei, traficul a fost restricționat din cauza zăpezii și a copacilor căzuți pe carosabil.“, informează administrația județului. S-a acționat cu utilaje cu lamă pentru degajarea carosabilului de zăpadă și pentru lărgirea căii de rulare, precum și cu materiale antiderapante, inclusiv cu sare, pentru combaterea poleiului în anumite zone.

Peste weekend, din informațiile transmise de ISU „Semenic“, aproximativ 600 de consumatori rămăseseră nealimentați cu energie electrică, lista incluzând, pe lângă stațiunile montane, localitățile Răcășdia, Rușchița, Poiana Mărului dar și Păstrăvăria Bozovici sau Popasul Bigăr. Luni dimineață, potrivit celor de la ENEL, nu mai erau localități nealimentate la energie electrică. În schimb, DJ 582 Brebu Nou – Slatina Timiș a rămas închis. Iar apele râurilor din județ au revenit sub cota de atenție (în weekend, la Valeapai, râul Pogăniș depășise cu 30 de centimetri cota de atenție de 200 de centimetri).

Centrul Infotrafic al Poliției Române recomandă celor care pornesc la drum cu mașina să se informeze dinainte despre condițiile meteorologice și să reducă semnificativ viteza când sunt precipitații, iar carosabilul este umed sau acoperit de zăpadă, gheață ori polei. Și nu uitați să vă echipați mașina corespunzător, cu anvelope de iarnă, chiar lanțuri, dacă situația o impune.

Iar o informație de ultimă oră arată că Muntele Mic a rămas din nou fără energie electrică în această după amiază, după ce un alt copac a căzut peste firele de curent.

JCS-A.M.