Caraş-Severin, Romania

REȘIȚA – Partida dintre CSM Reșița și Csikszereda s-a încheiat cu scorul de 2-3, dar chiar și așa, brigada de arbitraj a ținut să se facă de râs! Cu atât mai mult cu cât meciul a fost televizat, toate lucrurile de mai jos pot fi verificate de Comisia Centrală a Arbitrilor și poate CSM Reșița va fi arbitrată corect!

Încă din startul primei reprize, centralul a dictat mai multe faulturi de joc pentru oaspeți, chiar dacă cei faultați erau jucătorii Reșiței. De-a lungul partidei, portarul echipei oaspete a tras de timp de cel puțin cinci ori fără ca arbitrul să schițeze vreun gest în acest sens, dar la primul gol al echipei lui Stoican, jucătorii nu au fost lăsați nici să de bucure timp de câteva secunde, iar centralul a fluierat rapid pentru ca rosso-nerii să treacă în jumătatea proprie tocmai pentru a putea relua imediat partida.

Punctul culminant în care toată banca tehnică a Reșiței a răbufnit a fost faultul din poziție de ultim apărător asupra lui Samake Moussa (foto), fault care nici n-a fost în opinia brigăzii, arbitrul central lăsând jocul să continue. La acest gen de fault, din poziție de ultim apărător, se dă cartonaș roșu!

De asemenea, spre finalul jocului, Vlad Chera de la CSM Reșița a fost lovit intenționat în față, chiar în fața arbitrului, lucru care a fost sancționat doar cu galben, și nu cu cartonaș roșu!

Dincolo de faptul că CSM Reșița a pierdut din cauza unor greșeli în defensivă, este regretabil faptul că s-a „fluierat” aproape într-o singură direcție, iar și mai regretabil este faptul că nu este prima dată când formația din Valea Domanului are parte de astfel de arbitraje pe teren propriu.

Stoican nu a vrut să comenteze prestația brigăzii de arbitraj, cu piteșteanul Robert Avram la centru, chiar dacă a fost foarte revoltat în timpul partidei asupra mai multor decizii interpretabile luate de brigadă. Totuși, Stoican a zis doar atât la conferința de presă: „Un astfel de arbitraj mi l-aș dori și eu în deplasare”!

JCS-Ștefan Moraru

FOTO: Miruna Mihancea

Adaugă comentariu