Caraş-Severin, Romania

CARAȘ-SEVERIN – Zilnic ne parvin informaţii de tot felul. Unele nu pot fi dezvoltate astfel încât să iasă articole de ziar. Altele sunt amuzante, altele chiar inutile. Încercăm să vă mai plimbăm printre şuşoteli de prin toate domeniile, jocuri de culise de prin politică. Toate au un sâmbure de adevăr, asta să vă fie clar, însă modul în care sunt scrise le duce în zona pamfletului. Că sunt utile sau inutile, vedeţi voi! Noi vi le oferim pentru că le ştim. Şi, credeţi-ne, ştim multe!

✔️ Dacă ești persoană fizică și vrei să-și iei un mic teren pentru o căbănuță pe la Lindenfeld, ești trimis să-i cauți prin Germania pe urmașii vechilor săteni și să te înțelegi cu ei, ceva de genul „caută acu-n caru’ cu fân“. Dacă vrei, în schimb, să te apuci de minerit și să
arunci în aer dealurile Lindenfeldului, nicio problemă, imediat se găsesc proprietarii.

✔️ Luminița și Brian mai fierb puțin la foc mic. Judecătorii carășeni au amânat pronunțarea sentințelor în dosarele celor doi. Judecătorii au venit din vacanța de câteva luni mai extenuați decât dacă ar fi fost la lucru și au avut nevoie de o amânare. La cota pariurilor, toată lumea e sigură: Luminița și Brian vor ieși basma curată! Nici noi nu le dorim
altceva pentru că sunt oameni buni…

✔️ Ați văzut vreun loc de muncă pe la Arsenal sau pe la combinatul de la Oțelu? Nici noi! Și au trecut câteva luni de când am fost anunțați că va curge lapte și miere pe acolo. S-avem puțină răbdare că-ntr-o lună ni se va pune din nou placa cu marile investiții ce vor reînvia cele două fabrici. Nu de alta, dar se zvoneşte că Nedelcea vrea să fie deputat. Şi atunci cu ce să meargă în faţa cărăşenilor? Îi bubuie cu Arsenalul şi îi forjează cu Oţelu!

✔️ Şi, totuşi, Blaga de la Văliug vrea să fie deputat liberal. Şi se zvoneşte că va fi pe loc eligibil. Ce înseamnă să fii băiat de munte, mai marele terenurilor de acolo, să ai plămânii sănătoşi şi vorbele la tine? Că altceva ce să aibe Blaga şi alt primar nu?

✔️ Camera de Conturi Caraş-Severin ne-a trimis ieri la redacţie raportul de activitate. Şi ne-a venit sufletul la loc când am văzut abaterile şi prejudiciile constatate în urma controalelor de la instituţiile publice. Noi am crezut că primarii şi directorii noştri s-au cuminţit de când e Mocioalcă vicepreşedinte la Curtea de Conturi. Ne-am gândit că i-a apucat spaima, ruşinea şi umblă altfel cu banul public. Eh, nu e aşa! Au avut abateri şi au făcut prejudicii de peste jumătate de miliard de lei. Doamne fereşte, după ce că suntem judeţ sărac, asta ne mai lipsea: să fim şi cel mai corect!

✔️ A început şcoala! Barurile şi localurile din jurul şcolilor sunt pline. Şi cu câtă sfială păşesc elevii în ele, cu câtă sfială îi aşteaptă ospătarii şi barmanii. Dar nu asta e o problemă. Problema e că au ieşit mămicile în trafic, iar la Reşiţa, angajaţii PORR nu mai ştiu pe unde să le dirijeze ca să fie bine!

✔️ De la marele șef de la Cultură am aflat că statuia lui Eminescu afectează clădirea Primăriei Caransebeș. În schimb, umbrelele colorate din zona centrală nu afectează clădirile monument de pe centru. Doar la un moment dat, fântâna lui Oprea afecta ruinele Palatului Comunității de Avere sau Judecătoriei. De fostul IFET nu mai zicem, că ăla e deja
jumate la pământ. Și atunci nu poți decât să te miri cum de au ajuns liberalii a șaptea spiță la căruță prin județ, cu așa soldați credincioși!

✔️ La robinetele reșițenilor curge ceva ce aduce cu cacaua cu lapte! Dacă erau băieți deștepți, cei de la AquaCaraș nu transformau fabrica de lapte de la Oravița în sediu de firmă și acum făceau unt și-l dădeau gratis reșițenilor, în prețul facturii, să aibă pentru micul dejun și să le mai închidă gura…

✔️ Întrucât sub conducerea precedenților doi directori autohtoni „s-a menținut o atmosferă nu foarte bună“ în cadrul Agenției pentru Protecția Mediului, „pentru această chestie“, pentru că „avem specialiști cu mare vechime în domeniu, care au ajuns să nu își poată lua concediu pentru că nu are cine să îi înlocuiască în ceea ce fac“, vinerea trecută a fost
instalat un nou director: Adrian Ioan Dorobanț, „militar de carieră și economist de profesie“, din Caransebeș. De acum, toți specialiștii APM vor putea pleca liniștiți în concediu pentru că are cine îi înlocui în ceea ce fac, ocupându-se în plus de consolidare, de completare, de calmarea spiritelor și de înseninarea atmosferei. Pe loc repaus!

✔️ Şi apropo de Mediu, ce o mai face domnul Blujdea? Nu ştiţi cine e domnul Blujdea? O să vă spunem noi în curând… Şi cine este, şi ce mai face!

✔️ Domnul prefect Dragomir l-a însărcinat pe noul şef de la Mediu să se ocupe de poluarea TMK. Aoleu, dle prefect, nici nu l-aţi instalat bine pe domnul Dorobanţ şi vreţi să şi scăpaţi de el. Păi TMK mai există doar în Rusia şi dacă ajunge pe teritoriul lui Putin, militar fiind,
acolo rămâne… Aşa că fiţi mai atent la declaraţii, nu de alta dar se supără sârbii când la Artrom spuneţi TMK. Ştiţi că sunt dârji?!

P.S. Nu uitați! Acesta este un pamflet, tratați-l ca atare!